Знищення цього корабля та окупантів - потужна подія для ЗСУ / колаж УНІАН, фото t.me/war_monitor, скриншот

Всі, хто був на борту десантного корабля Чорноморського флоту Росії "Новочеркаськ", загинули. Про це під час брифінгу заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Зокрема, він відповів на питання, чи може бути відновлений "Новочеркаськ", який ЗСУ уразили в районі міста Феодосія у тимчасово окупованому Криму.

"Від цього корабля залишився один "скелет". Згоріло все вщент. Після такого вибуху, зрозуміло, що не лише сам корабель знищено. Можливо, ще якась портова інфраструктура, можливо, якісь судна забезпечення, які були поруч та точно - екіпаж корабля…", - сказав Ігнат.

Відео дня

Він додав, що знищення цього корабля та окупантів - потужна подія для ЗСУ, якої вдалося досягнути, завдяки спільній роботі, скоординованим діям різних підрозділів ЗС України.

Нагадаємо,  у ніч на 26 грудня ЗСУ зробили українцям ще один різдвяний подарунок - знищили великий десантний корабель російських окупантів "Новочеркаськ", який перебував в районі Феодосії (тимчасово окупований Росією Крим).

Начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що потужна детонація, яка відбулася під час вибуху, спричинена не просто пальним. Вибух був потужний, детонація - довготривала. На думку експертів, імовірно, на борту було багато вибухонебезпечної зброї, озброєння.

Вас також можуть зацікавити новини: