Оборона Росії на півдні України тріщить по швах, впевнений оглядач / фото t.me/mod_russia

Оборона російських військ на півдні України тріщить по швах, на цьому напрямку фронту вводяться у дію стратегічні резерв.

"Наступ на Лиман захлинувся. Наступ на Борову схлопнувся. Наступ на Куп'янськ... Для командування російських військ критичний момент - на півдні вводяться стратегічні резерви. Це говорить про те, що їхня оборона там тріщить по швах, і вихід - зниження тиску", - зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

Він прогнозує, що у кращому випадку росіянам стратегічного резерву вистачить до середини вересня: "Після втрати ініціативи на Лиман і Борову, Куп'янськ будуть наполегливо продавлювати".

Відео дня

"Але в цьому задумі з відтягуванням ресурсу і зниженням тиску є нюанс. На півдні як і раніше діють не основні ударні групи, призначені для прориву основної лінії оборони, а підрозділи обмеженого функціоналу. Висновок напрошується сам собою", - додав Коваленко.

Війна в Україні - актуальні новини

Як писав УНІАН, авіація Сил оборони України за 12 серпня завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки російських військ. А підрозділи ракетних військ та артилерії за добу вразили один зенітно-ракетний комплекс і один артилерійський засіб росіян на вогневій позиції.

Також повідомлялося, що станом на 12 серпня бойові втрати Росії в Україні попередньо складають понад 253 тисяч чоловік особового складу. 

Вас також можуть зацікавити новини: