Дмитро Снєгірьов прокоментував ситуацію на Лиманському напрямку / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Купʼянсько-Лиманський напрямок наразі є однією з найбільш напружених ділянок фронту. Угруповання російських окупаційних військ там налічує біля 120 тисяч військових.

Про це заявив ефірі телеканалу FREEДОМ військовий експерт Дмитро Снєгірьов. Він наголосив, що росіяни наступають з боку Лимана Першого у напрямку Шевченка в намаганні покращити своє положення. За словами експерта, росіяни мають певні тактичні успіхи, проте йдеться не про прорив до Куп’янська, як стверджують окупанти. 

Водночас на Лиманському напрямку ситуація різко загострилася. 

Відео дня

"Окупанти намагаються вирішити для себе кілька завдань. Вихід безпосередньо на Лиман – ключовий пункт української оборони та ключовий транспортний хаб та можливість прориву української оборони в районі Білогорівки з метою створення оперативного оточення українських військ у районі Сіверська", – сказав Снєгірьов. 

За словами експерта, змін на лінії зіткнення там немає. Крім того, українські захисники успішно вражають тил противника. 

"Слід зазначити успішний характер завдання удару Збройними силами України на даній ділянці фронту по тиловій інфраструктурі окупантів на території Луганської області. Зокрема, було знищено польовий склад боєприпасів у Рубіжному та завдано вогневого ураження по місцях постійної дислокації окупаційних військ у Кремінній та Лисичанську. Можемо говорити про те, що поінформованість української розвідувальної спільноти на досить високому рівні. Плюс, відповідно, засоби ураження, які дозволяють контролювати тилові бази", – додав Снєгірьов.

Ситуація на фронті: подробиці від Генштабу

За даними Генштабу ЗСУ, протягом доби, 4 листопада, на фронті відбулося 71 бойове зіткнення. Зокрема, окупанти намагалися повернути позиції біля Кліщіївки та Андріївки (Донецька область). 

Тим часом українська авіація завдала три удари по районах зосередження ворога. Своєю чергою, підрозділи ракетних військ уразили один артилерійський засіб загарбників.

Вас також можуть зацікавити новини: