Обстановка на півдні: росіяни суттєво посилюють розвідку та ховають ракетоносії

Російські загарбники зазнають певних втрат, але українців попереджають про можливість ракетної атаки.

На херсонському напрямку російські окупанти суттєво посилили повітряну розвідку. Зокрема, за минулу добу виявлено і знищено сім безпілотних шпигунів оперативного та тактичного рівнів.

"Загальні ж втрати ворога склали шість рашистів, дев'ять одиниць авто-бронетехніки, дві крупнокаліберні гармати "Гіацинт-Б" і два переоблаштованих (під ДРГ - УНІАН) човни. Ще один спостережний пункт противника також знищено", - повідомляє оперативне командування "Південь".

Також зазначється, що в Чорному морі ворог знов прибрав носії "Калібрів". Зокрема, корабельне угруповання росіян наразі складає сім одиниць, ще один корабель чергує в Азовському морі. 

"Всі ракетоносії заведені в пункти базування, але рівень ракетної загрози залишається високим. Для виведення ракетоносіїв на чергування досить кількох годин, а після дронової атаки ворог часто застосовував ракетні удари, як засіб посилення тиску і психологічного напруження населення", - акцентують українські військові.

Війна в Україні - новини

Нагадаємо, вчора, 27 травня, ворог раптово вивів у Чорне море носій "Калібрів", який до того був відсутній. В той же час, обстановка обстановка в Азовському і Середземному морях останні кілька днів залишається без змін. В Азовському - носіїв "Калібрів" немає, у Середземному - один із чотирма ракетами на борту.

Також стало відомо про чергові успіхи ЗСУ на півдні. Зокрема, українським захисникам вдалося знищити систему відеоспостереження "Муром" і два "Shahed-131/136", які атакували Миколаївщину. Окрім цього, Сили оборони влучно збивають безпілотних шпигунів.

Вас також можуть зацікавити новини: