Окупанти обстріляли Харків / фото ua.depositphotos.com

Ввечері у вівторок, 16 січня 2024 року, російські окупаційні війська вчергове атакували Харків. У місті пролунали вибухи.

Про обстріл повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов. Він закликав мешканців міста та області перебувати в укриттях. Вибухи в місті підтвердив і мер Харкова Ігор Терехов.

Водночас начальник Харківського гарнізону бригадний генерал Сергій Мельник уточнив, що ворог вкотре наносив удари з району Белгорода. Попередньо, били із ЗРК С-300.

Інформація про постраждалих та руйнування встановлюється.

Оновлено: Мер міста Ігор Терехов повідомив, що удари прийшлися по центру міста.

"Саме туди, де немає жодної військової інфраструктури, і саме туди, де житлова забудова. ДСНС вже працюють на місцях прильотів. Є інформація щодо поранених", – написав він. 

Водночас голова Харківської ОВА уточнив, що ударів по місту завдали двома ракетами – попередньо, С-300. 

"Є пошкодження цивільної житлової інфраструктури. На цю хвилини медики надають допомогу чотирьом постраждалим, стан – легкий. Екстрені служби продовжують огляд місць влучань", – додав він. 

Оновлено 22:38: Окупанти вдарили по житловій інфраструктурі в середмісті Харкова, пошкоджені багатоповерхові будинки, повідомив Олег Синєгубов.

"43-річну жінку госпіталізували у тяжкому стані. Ще десять людей – у легкому та середньому станах. Медики продовжують огляд постраждалих", – додав він.

Оновлено 22:47: Кількість постраждалих внаслідок атаки по середмістю Харкова зросла до 16. Про це повідомив очільник ОВА Олег Синєгубов. Він уточнив, що двоє жінок – у тяжкому стані. 

Мер міста Ігор Терехов зазначив, що внаслідок російської атаки зруйновано декілька житлових будинків, на місці працюють співробітники ДСНС.

"Пошуки тривають. Розтрощені житлові будинки, комунікації", – наголосив міський голова Харкова.

Оновлено 23:25: Кількість постраждалих в результаті обстрілу середмістя Харкова зросла до 17. У важкому стані залишаються 2 жінки. 12 людей також госпіталізовані, перебувають у лікувальній установі в середньому та легкому станах, повідомив Олег Синєгубов.

Зазначається, що три людини від госпіталізації відмовилися. Їм була надана медична допомога на місці.

Оновлено 23:44: Росіяни поціилили у проїжджу частину та у житловий триповерховий будинок у Харкові. Про це повідомив "Суспільне Харків" очільник поліції області Володимир Тимошко.

"Серед поранених військових немає, всі цивільні. Влучання по цивільному об'єкту, в якому живуть звичайні мешканці Харкова, у центрі, що знову вказує на те, що це терористичний акт, зроблений з метою залякування і знищення населення. Це геноцид. Це будинок старої забудови. Пошкоджена ще лікарня, яка навпроти будинку, в який влучили. Було загоряння двох поверхів лікарні. ДСНС затушили пожежу. У лікарні поранених серед персоналу немає, пацієнтів на момент удару не було", – додав він.

Поранені – мешканці будинку, а також люди, які в момент "прильоту" були на вулиці. 

Водночас мер Харкова Ігор Терехов каже, що постраждали щонайменше 10 житлових будинків. 

"Удар по центру Харкова носить виключно терористичний характер. Постраждали щонайменше десять житлових будинків, і це тільки за попередньою інформацією. Зранку департамент ЖКГ обстежить периметр сьогоднішнього обстрілу і буде уточнена інформація. Постраждалих на даний момент 17 осіб, з яких один важкий. Рятівники продовжують розбирати завали, яких багато", – написав він у телеграм-каналі.

Обстріли Харківщини - інші новини

Останнім часом російські окупаційні війська посилили обстріли Харкова та області. Так, в ніч проти 14 січня загарбники завдали авіаударів по Вовчанську. Ворог "переміг" ангари з зерном. Відомо, що дві керовані авіабомби зруйнували зерносховище та будівлю для обробки зерна. На щастя, минулося без жертв. 

Кількома днями раніше росіяни вдарили по готелю в Харкові. Постраждали 13 осіб, зокрема іноземні журналісти. У поліції припускають, що саме працівники ЗМІ були ціллю окупантів. 

Вас також можуть зацікавити новини: