Маленька дитина отримала поранення шиї та ноги / скріншот

Російські окупанти сьогодні від ранку гатили по Херсону. Через обстріл загарбників постраждало пʼятеро людей, серед них дитина.

"Внаслідок артилерійського обстрілу Херсона постраждали пʼятеро людей: трирічна дівчинка з 55-річною бабусею, 59-річний чоловік та ще двоє жінок 47 і 69 років", - повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко у Telegram.

Глава МВС додав, що усі постраждалі мають осколкові поранення. Лікарі надають їм необхідну допомогу.

"Дитина з бабусею гуляли в дворі. Ворожа артилерія накрила їх біля підʼїзду", - відзначив Клименко.

За його словами, воєнний злочин зафіксовано.

Як повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін у Telegram, за минулу добу противник здійснив 71 обстріл, випустивши 389 снарядів з мінометів, артилерії, "Градів", танків, ЗУ-23, БПЛА та авіації.

Зокрема, російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; територію сільськогосподарського підприємства у Херсонському районі.

Крім того, він розповів, що у дівчинки поранення шиї та ноги. Вона знаходиться у лікарні. При цьому чоловік отримав осколкові поранення, а травмовані жінки знаходяться в лікарні в стані середньої важкості. 

За минулу добу, 18 листопада, через російську агресію чотири людини дістали поранення.

Оновлено о 15.38. Начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін у Telegram уточнив інформацію про стан дитини, яка вдень постраждала через ворожий удар.

"Дівчинка доставлена до реанімації. Лікарі виявили у неї мінно-вибухову травму, множинні осколкові поранення, проникаюче поранення грудної порожнини, загальну контузію, закриту черепно-мозкову травму, контузію легень. Також є підозра на уламок у судинному пучку грудної клітини", - повідомив Прокудін.

Він додав, що після стабілізації стану маленької пацієнтки планується проведення КТ-обстеження. "І, можливо, знадобиться переведення до київського медзакладу", - зазначив голова ОВА.

Зараз дівчинка під постійним наглядом лікарів і отримує всю необхідну допомогу.

Росіяни гатили по Херсону 19 листопада - що відомо

Російські окупанти з самого ранку 19 листопада обстрілюють Херсон. Загарбники ведуть вогонь по місту з тимчасово окупованого лівого берега Дніпра.

Вас також можуть зацікавити новини: