Резніков розповів, чи готові окупанти втекти з Херсона / фото УНІАН

Демонстрація готовності покинути Херсон може бути елементом інформаційно-психологічної атаки. Тому всі повідомлення і дії рашистів відстежує українська розвідка. Потенційно ворог вже підготувався до чергового жесту "доброї волі", але для цього ЗСУ мають ще більше знищити бойовий потенціал РФ.

Такі заяви під час брифінгу 4 листопада зробив міністр оборони України Олексій Резніков. За його словами, всі відомості рашистів про потенційний відступ з Херсона ретельно перевіряються. Українська розвідка аналізує "натяки" окупантів, і на основі її висновків складається план дій.

Резніков не сумнівається, що ворогові не вдасться довго пробути в Херсоні. Однак швидкість наступного жесту "доброї волі" окупантів залежатиме від дій ЗСУ.

Відео дня

"Їх звичка до "актів доброї волі" нам давно відома. Так, "акт доброї волі" був, коли вони звільнили територію Київської області, потім — Сумської та Чернігівської, завдяки рішучим діям сектору безпеки і оборони. Потім був острів Зміїний — ще один "жест доброї волі". Тому, звичайно, я думаю, потенційно вони готові до чергового "акту доброї волі" по відношенню до лівого берега Дніпра, якраз в районі Херсона та Херсонської області. Але для цього їм все одно доведеться втратити певний потенціал завдяки відповідним діям наших Збройних сил", — повідомив Резніков.

Міністр додав, що на Херсонщині йде сезон дощів. Погода укупі з особливостями регіону сповільнили контрнаступ ЗСУ. Однак поточна ситуація на фронті дозволяє сподіватися на звільнення і Херсонської області, і всіх тимчасово окупованих територій України з 2014 року.

"Погода також впливає на хід цієї війни, тому, коли дощовий режим включають небеса — ми теж від цього залежимо. До того ж на Херсонщині багато систем, каналів, які вороги використовують як траншеї. Це дещо уповільнює рух наших військ. Але я оптимістично дивлюся не тільки на Херсонську операцію — я взагалі абсолютно свідомо, грунтуючись на знаннях, вірю в те, що ми завершимо цю війну повною деокупацією всіх українських земель, тимчасово окупованих з 2014 року — виходом на міжнародно-визнані кордони України станом на 1991 рік", — додав Резніков.

Ситуація на Херсонщині: остання інформація

  • Вчора, 3 листопада, з будівлі облдержадміністрації в Херсонській області зник російський прапор. Секретар РНБО Олексій Данілов прокоментував це: "Напевно, скоро в Херсоні буде щось цікаве відбуватися".
  • Військовий експерт, колишній заступник голови СБУ Віктор Ягун вважає, що інформаційна кампанія про підготовку втечі з Херсона була спробою рашистів спровокувати українських захисників на необдуманий та імпульсивний контрнаступ.
  • За даними Стратегічного командування ЗСУ, рашисти підривають всі плавзасоби, які не можуть вивезти з тимчасово захопленого обласного центру.
  • Західний чиновник у розмові зі ЗМІ повідомив, що окупанти готові покинути Херсон. Для них важливий природний оборонний рубіж у вигляді Дніпра. Тим часом аналітики Інституту вивчення війни (ISW) мають іншу думку. Вони вважають, що рашисти ще не визначилися, чи варто боротися за місто. Однак окремі ворожі підрозділи продовжують виводити з північно-західної частини Херсонської області.

Вас также могут заинтересовать новости: