Очільник Збройних сил Норвегії озвучив кількість вбитих або поранених на війні росіян

Він вважає, що Україна потребує західних танків та сучасних систем ППО.

Головнокомандувач Збройних сил Норвегії Ейрік Крістофферсен заявив, що майже 180 000 російських військових і 100 000 воїнів Сил оборони України було вбито або поранено під час війни.

В інтерв'ю TV2 Крістофферсен наголосив, що при оцінюванні та підрахунках він керується зваженістю та поміркованістю.

"Цифри російських втрат починають наближатися до 180 000 убитих і поранених солдатів. Цифри втрат України, ймовірно, перевищують 100 000 убитих і поранених солдатів. Крім того, в Україні близько 30 000 мирних жителів загинули в цій жахливій війні, яка відбувається не так далеко від нас", - сказав він.

Норвезький воєначальник бачить ресурс Росії "довгим і глибоким", якщо мова заходить про кількість зброї та осіб, яких Кремль може кинути на фронт.

"Росія насправді здатна протриматися дуже довго", - сказав Крістофферсен.

Він вважає, що Україна потребує танків та сучасних систем ППО. Танки допоможуть піти в наступ, а ППО стримує діяльність російської авіації.

"Ми не бачили великих зусиль з боку російських військово-повітряних сил завдяки протиповітряній обороні, яка є в України", - зауважив Крістофферсен.

Втрати Росії в Україні

За останніми даними Генерального штабу, з 24 лютого українська армія знищила вже понад 120 тисяч рашистів.

Повідомлялося, що Москва планує достроковий випуск курсантів з вищих військових навчальних закладів, щоб "залатати дірки" в особовому складі.

Американський генерал Марк Міллі оцінив втрати Росії у кількість "істотно більшу, ніж сто тисяч".

Вас також можуть зацікавити новини: