Окупанти застосували ОДАБ-1500 по Сумщині / скріншот з відео

Російські окупанти вперше застосували бомби ОДАБ-1500 по Великій Писарівці в Сумській області.

Як зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, це перше верифіковане застосування настільки потужної бомби по Сумській області. "На початку 2024 року з'явилося перше задокументоване застосування об'ємно-детонуючої авіабомби ОДАБ-500 з модулем УМПК, що надає їм плануючих властивостей. Ці бомби як вибухову речовину застосовують окис етилену, або піперилен", - розповів аналітик.

Коваленко зазначив, що площа ураження ОДАБ-1500 становить 500 кв м. "Очевидно, що окупанти не тільки змогли розв'язати проблематику своєчасного підриву з урахуванням спрацьовування пристрою змінної затримки під час довготривалого планування, а й зі встановленням УМПК на більш потужну ОДАБ-1500", - поділився думкою експерт.

Він зазначив, що все це вказує на зростаючу проблему з російською авіацією і плануючими бомбами.

Війна в Україні: новини

За даними Генерального штабу, минулої доби на Бахмутському напрямку ЗСУ відбили 4 атаки ворога в районі населених пунктів Іванівське, Андріївка.

На Бахмутському напрямку крайній тиждень видався доволі успішним не лише для нашого підрозділу, а й для тих, хто воює поруч, у ворога суттєві втрати. Про це сказав командир 3-го батальйону "Свобода" 4-ї бригади оперативного призначення "Рубіж", майор Нацгвардії Петро Кузик.

Вас також можуть зацікавити новини: