Наша потужність і боєздатність будуть зростати, вважає експерт / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Протягом липня слід очікувати приблизно ж на такий характер військових дій, який спостерігався у червні, а вже у серпні може відбутися суттєве просування вперед з боку Збройних сил України.

Про це в ефірі "Фабрики новин" заявив військовий експерт Андрій Крамаров. На його думку, Сили оборони України мають істотні резерви у техніці.

"Я вважаю, що до кінця цього місяця ми будемо бачити здебільшого такий же характер бойових дій, які ми бачили в червні. Це буде винесення великої кількості складів, командних пунктів, скупчень техніки, загалом техніки противника. Проте це поки що не буде про мапу. Але ще один місяць гарного виснаження боєздатності супротивника, наприклад, у серпні може створити для нас дуже гарні передумови для активного просування вперед, причому не на одному, а одразу на декількох напрямках", - сказав він.

Відео дня

Перший місяць українського контрнаступу експерт оцінив на "п’ять з плюсом". Крім того, він звернув увагу на те, що на момент початку літнього контрнаступу Сили оборони отримали приблизно половину тієї техніки, яку обіцяли західні партнери.

"Задача виконується блискуче. Що найголовніше – у нас є ще резерви живої сили та техніки, ми їх не використовуємо, а росіяни вже вкинули на Південь і Схід частини своїх резервів. По-друге, я вважаю, що це добра для нас новина, що у нас з’явиться стільки ж техніки, яку маємо, а може й більше, це значить, що у нас вже закладений значний потенціал для посилення ЗСУ, наша потужність і боєздатність будуть зростати, в той час, як боєздатність ворога невпинно знижується", - сказав він. 

Повномасштабна війна в Україні - що треба знати

У червні українські воїни розпочали контрнаступальні дії на Півдні та Донбасі. Це вже 10 червня підтвердив президент Володимир Зеленський. 

За цей час було звільнено низку населених пунктів у Запорізькій та Донецькій областях. Таких успіхів Сили оборони досягли попри надщільне замінування територій російськими військовими, відсутність переваги у бронетехніці, артилерії та авіації.

Вас також можуть зацікавити новини: