Лапін вважає, що батальйоном у 300 людей пояс безпеки у 40 км не зробиш / колаж УНІАН, фото УНІАН, Facebook-сторінка Ігоря Лапіна

Спецпризначенець і офіцер ЗСУ Ігор Лапін переконаний, що без підтримки місцевого населення російські добровольці до Москви не дійдуть.

Він зазначив, що нічого поганого в діях РДК, легіону "Свобода Росії" та Сибірського батальйону він не бачить, пише "Еспресо".

"Але мені шкода, що успіхи даного заходу та глибина цього успіху в контексті кілометрів заглиблення на територію Росії залежать від інформаційного підігріву, якого я не бачив. От ці хлопці взяли Тьоткіно, для мене це не є колосальним успіхом у протидії путінському режиму. Але не путінський режим літає на літаках, стріляє з танка та запускає ракети, це роблять військовослужбовці збройних сил РФ, тому теза, що треба боротися з путінським режимом – фігня", - сказав Лапін.

Відео дня

За його словами, більше імпонує боротьба поневолених народів за визволення за незалежність Білгородської Народної Республіки, Курської Народної Республіки, Башкортостану, Ічкерії – це глобальний процес, а Тьоткіно - "не дуже потужно".

Він впевнений, що якщо вони збираються дійти до Москви, то вони повинні мати підтримку у населення.

"Пригадаємо Пригожина, коли він йшов до Москви: йому носили воду, їжу, квіти. Були кадри, що до російських добровольців долучається місцеве населення, і це має бути головним меседжем акції, яка зараз проводиться, бо без підтримки місцевого населення ніхто до Москви не дійде", - зазначив захисник.

Лапін пропонує легалізувати їх на території Росії, забезпечити грошима, аби вони через корупційну складову могли купити динаміт і пускати під укіс потяги.

"Рейкова війна на території Росії дала б більше толку, ніж селище Тьоткіно. Я можу помилятися, але такими людьми, які готові боротися, можна було б посилити протести у Башкортостані, там вже назрівало й могло полихнути. Ми цим не скористалися", - зазначив він.

Спецпризначенець вважає, що головне розуміти стратегію, тактику та кінцеву мету.

"Якщо кінцева мета, як колись озвучував Буданов, - зона безпеки в 40 км, пояс безпеки між Росією та Україною, то батальйоном у кількості 300 людей пояс у 2000 км на глибину 40 км не зробиш. І ще раз наголошу, без підтримки місцевого населення до Москви вони не дійдуть", - додав Лапін.

Рейд російських добровольців - деталі

Доброволець легіону "Свобода Росії" Олексій Барановський заявив, що вони готові розпочати переговори з адміністрацією президента РФ, щоб обміняти звільнене російське Тьоткіне на окупований український Мелітополь. Він відзначив, що ідея Путіна "не така вже й погана", маючи на увазі його слова щодо причин визвольної операції на території РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: