Російські військові на Херсонщині можуть опинитися в оточенні / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт, заступник директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь заявив, що російські військові на Херсонщині сильно ризикують опинитися в оточенні, коли українські захисники звільнятимуть лівобережжя області. 

Так він прокоментував в ефірі телеканалу FREEДОМ заяву очільника ГУР МО Кирила Буданова про те, що кожен пʼятий російський полонений здався добровільно.

"Якщо ми подивимося, куди рухається українська армія, з якою метою, одна з цих цілей – перерізання наземного коридору. Але тут відбулося б ще одне перерізання. Тобто цей суцільний театр воєнних дій, який триває від Харківської області аж до Криму, був би розрізаний на два різні театри воєнних дій, які умовно можна було б назвати кримським і донбаським. Так ось під час розв’язання питання поділу цих двох театрів воєнних дій українська армія отримала б можливість узяти в полон дуже багато російських військовослужбовців, тому що, наприклад, у Херсонській області ті російські війська, які перебувають у Херсонській області, дуже сильно ризикують опинитися в оточенні", – пояснив експерт.

Відео дня

Водночас він зауважив, що якщо театр воєнних дій буде розрізаний, наприклад, під час виходу до Мелітополя Запорізької області, то логістичні ланцюжки російських окупаційних військ на півдні дуже сильно страждатимуть. Після знищення Чонгарського та Генічеського мостів у росіян залишиться лише один шлях – через Армянськ.

"Під час проведення операції ще з правобережжя Херсонської області там може створитися дуже складна ситуація з точки зору військовополонених для Росії. Я думаю, що кількість тих, хто добровільно здався, буде навіть більшою", – резюмував Самусь.

Війна в Україні: важливі новини

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що поки що немає потреби в оголошенні нової хвилі мобілізації. Він зауважив, що затверджений Верховною Радою мобілізаційний план ще не виконаний. 

Крім того, Греція може передати Україні сотню танків Leopard 1A5 взамін на модернізовану техніку. З такою пропозицією до країни звернулася Німеччина. 

Вас також можуть зацікавити новини: