Греція може передати Україні сто танків Leopard 1 / скриншот

Греція може передати Україні 100 танків Leopard 1A5, які наразі перебувають в експлуатації. З такою пропозиціє до країни звернулася Німеччина.

Як пише грецьке видання Flight, натомість Греція може отримати модернізовану бронетехніку, а усі витрати з повного капітального ремонту техніки на грецьких підприємствах чи будь-де на вибір Греції візьме на себе Німеччина.

Зазначається, що в обмін на застарілі Leopard 1A5 Греція може отримати модернізовані танки з італійських запасів. При чому їх буде рівно стільки ж, скільки танків, що країна передасть Україні. Нова техніка також буде обладнана тепловізорами, які використовуються на Leopard 2, та отримає додаткову броню.

Відео дня

За це Німеччина вимагає передати Україні справні танки Leopard 1A5.

Зброя для України

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Україна може почати використовувати винищувачі F-16 вже навесні 2024 року. Він наголосив, що перед цим Україна має підготувати відповідну інфраструктуру, а пілоти – завершити підготовку.

Водночас ЗМІ повідомляють, що США планують постачати Україні касетні снаряди для РСЗВ. Вони матимуть більшу дальність ураження, порівняно з тими снарядами, що Україна отримала кілька тижнів тому.

Вас також можуть зацікавити новини: