ЗСУ стримують десятки атак ворога щодня / фото 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу

Протягом минулої доби, 27 грудня, відбулося 56 бойових зіткнень на фронті.

Як повідомляє Генштаб у ранковому зведенні, на Куп’янському напрямку Збройні сили України відбили 9 атак російських окупантів біля Синьківки та східніше Іванівки Харківської області.

На Лиманському напрямку наші захисники відбили 3 атаки ворога в районі Серебрянського лісництва Луганської області. На цій ділянці ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

Відео дня

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили 2 атаки росіян поблизу Богданівки Донецької області.

На Авдіївському напрямку ЗСУ стримують ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Вони стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Зокрема, вчора відбили 15 атак східніше Новобахмутівки, Авдіївки та 17 атак біля Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку наші війська стримують загарбників в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де відбили 3 атаки.

На Запорізькому напрямку наші захисники також відбили 3 атаки західніше Вербового та Роботиного Запорізької області.

"На Херсонському напрямку українські воїни надалі продовжують заходи із розширення плацдарму. Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби противник здійснив 13 безуспішних штурмових дій на позиції Сил оборони, отримав гідну відсіч та відступив", - додали у Генштабі.

Як зазначається, ЗСУ продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Війна в Україні - останні новини

На тлі проблем із західною допомогою Україні адміністрація Джо Байдена та європейські чиновники тихо змінюють стратегію підтримки України, зміщуючи акценти з досягнення повної перемоги над Росією на покращення позицій Києва у можливих переговорах щодо припинення війни. 

Водночас виробництво зброї в Україні за останній рік зросло втричі на тлі значного посилення ролі приватних компаній у вітчизняному військово-промисловому комплексі. 

Вас також можуть зацікавити новини: