Окупанти частіше застосовують дрони / фото wikimedia.org

В операційній зоні ОСУВ "Таврія" російські окупанти дедалі частіше вчиняють хімічні атаки.

Про це повідомив бригадний генерал, командувач оперативно-стратегічним угрупуванням військ "Таврія" Олександр Тарнавський. За його даними, за добу росіяни здійснили 6 скидів із БпЛА боєприпасів із хімічною речовиною сльозогінно-задушливої дії хлорпікрин (імовірно, гранати К-51).

Протягом тижня зафіксовано близько десятка ворожих спроб атакувати отруйними речовинами.

Відео дня

Українські воїни продовжують стійко тримати оборону. Загальні втрати ворога за минулу добу становлять 417 російських окупантів та 35 одиниць озброєння і військової техніки (не враховуючи БпЛА). Зокрема, це 12 бойових бронемашин, 11 артсистем, 8 автомобілів та 3 одиниці спеціальної техніки. Також українські сили оборони знищили 2 склади боєприпасів противника.

Нейтралізовано або знищено 224 БпЛА різних типів.

Тарнавський зазначив, що окупанти значно збільшили застосування дронів-камікадзе - 114 ударів за минулу добу; це найбільший показник з початку лютого.

Війна в Україні: новини

Раніше командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський вперше попередив про нове посилення штурмів з боку РФ на Таврійському напрямку. 

А 27 січня Тарнавський повідомив про сильні штурми РФ на Таврійському напрямку. За словами командуючого військами "Таврія", за день ЗСУ проводять по 50 бойових зіткнень з ворогом.

Вас також можуть зацікавити новини: