Коваленко оцінив ситуацію на лівому березі Дніпра / колаж УНІАН, фото Олександра Коваленка, DeepState

За останні кілька днів звучало чимало версій щодо подій на лівобережжі Дніпра – від прориву на Крим до того, що окупанти залишають Олешки і Нову Каховку. Однак жодна з цих версій не відповідає дійсності, заявив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. 

Як зазначив експерт в Телеграм, російські окупаційні війська не залишають плацдарм. Навпаки, ворог сформував тактичні групи чисельністю близько двох бригад, які повинні протидіяти просуванню Сил оборони України. За словами оглядача, діють ці групи в районі Козачих Лагерів і Кринок.

"Так, Сили оборони України в низці локацій перерізали дорогу "першого рубежу" від Олешок до Нової Каховки, що в значній мірі ускладнило дії російських окупаційних військ, скувавши їх мобільність і підв'язавши її до 2206 (автомобільний шлях територіального значення в Херсонській області, проходить по території Олешківського і Каховського районів, – УНІАН). Глибина сковування це 3-5 км територій, контрольованих російськими окупаційними військами. Крім того, основні сили 70 МСД і 7 ДШД в очікуванні", – пояснив Коваленко. 

Відео дня

Експерт зазначив, що на даному етапі він скептично ставиться до вигуків "на Крим!" та інших заяв. Він нагадав, що щоб опинитися на тому етапі, Силами оборони була виконана важка робота, яка тривала рік. І попереду не менш складні завдання в не менш складних умовах.

"А тому, попрошу звернути увагу не стільки на ефемерні цілі, а більш приземлені. Правий берег Херсонської області не обстрілюється з мінометів. Так, артилерія продовжує терор, але все ж, поступово став створюватися буфер безпеки, який відкидає російські окупаційні війська все далі від позицій, які дозволяли тероризувати правобережку. Давайте зосередимося хоча б на цьому етапі, без передчасних фантазій. Усьому свій час", – резюмував він. 

Війна в Україні: ситуація на передовій

За інформацією Генштабу ЗСУ, за добу на фронті відбулося 54 бойові зіткнення. Армія РФ штурмувала позиції Сил оборони України, зокрема, на Бахмутському та Авдіївському напрямку. 

Водночас у Генштабі зазначили, що Сили оборони і далі утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області. Українські війська продовжують завдавати вогневої поразки противнику.

Вас також можуть зацікавити новини: