Коваленко спрогнозував дії окупантів під Авдіївкою / колаж УНІАН, фото Олександра Коваленка, Телеграм-канал Ганни Маляр

Російські окупаційні війська підійшли до коксохімічного заводу в районі Авдіївки Донецької області, після чого він фактично став сірою зоною. Проте росіяни не контролюють Авдіївський коксохім: українські захисники постійно завдають по ньому ударів, не даючи окупантам розмістити там позиції.

Про це розповів в ефірі телеканалу FREEДОМ військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. За його словами, зараз для росіян важливо перерізати залізницю і вийти на правий бік від неї, звідки відкриються два напрямки в північному секторі. Йдеться про рух або у бік села Степове, "або захід на коксохім".

"Це початок, скажімо так умовно, боїв у міській місцевості. Варто зазначити, що саме це підприємство – досить укріплене було за ці роки і являє собою фортецю. При цьому важливо ще розуміти, що працює досить злагоджено логістика, і російські окупанти, заводячи себе в міські бої, тільки підписують собі смертний вирок, оскільки вони затягують себе в довгу", – зауважив Коваленко. 

Відео дня

На думку оглядача, сам процес міських боїв буде дуже тривалим. Він не виключає, що бої в районі Авдіївського коксохімічного заводу можуть бути відволікаючим маневром з боку окупантів. Натомість основні зусилля окупанти "продовжуватимуть робити на флангах – на північному й на південному, просуваючись до Степового, Тоненького та, у спробі взяти в оточення Авдіївку, перерізати трасу 0542". 

Бої в районі Авдіївки: останні новини

Видання FT пише, що для Авдіївки зростає загроза просування окупаційних військ РФ на флангах. Автори матеріалу наголошують, що якщо нічого не зміниться, місто ризикує повторити долю Бахмута. Неназвані офіцери з 59-ї бригади ЗСУ повідомили журналістам, що Україна може втратити Авдіївку через потужний вогневий тиск з боку ворога. 

Водночас командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський повідомив, що з 10 жовтня російська армія втратила на Авдіївському напрямку вже шість літаків. Нещодавно там було знищено Су-25.

Вас також можуть зацікавити новини: