Росіяни прикриваються військовополоненими під час бою / колаж УНІАН, фото t.me/mod_russia, скріншот

На відео з дрона видно, як група військових злочинців армії РФ веде трьох українських полонених перед собою, а за їхніми спинами починає стріляти по позиціях наших військових. Кадри з безпілотника одержало Радіо Свобода від військових ЗСУ з-під Роботиного.

На відео видно: після того, як зав'язався бій, військові РФ почали відступ. Беззбройних людей послали назад, а потім вистрілили в бік одного з них.

На наступному кадрі видно: на землі лежить нерухоме тіло. Доля українського бійця на цей момент невідома. 

Український омбудсмен Дмитро Лубінець зазначив, що такі дії можна вважати порушенням Женевської конвенції. 

"Згідно Женевської конвенції, взагалі прямо забороняється використовувати військовополонених для участі в бойових діях. Тобто, військовополонений після надання офіційного статусу повинен перебувати в спеціально створеному таборі для військовополонених далеко від бойових дій і очікувати процедуру обміну", – сказав він. 

У ГУР повідомили, що з боку Росії на цій ділянці фронту зараз воює 234-й десантно-штурмовий полк у складі 76-ї десантно-штурмової дивізії РФ.

Військові злочини російських окупантів

Телеграм-канал DeepState виклав відео, на якому видно, як група окупантів розстрілює двох військових під час того, як вони виходили з бліндажа. На відео видно, що один з військових тримав руки за головою.

Вранці Управління стратегічних комунікацій апарату Головнокомандувача ЗСУ офіційно підтвердило, що відео з розстрілом українських військових-не фейк. Армія РФ дійсно скоїла цей злочин і вбила двох військових, яких взяла в полон біля Степового Донецької області.

Вас також можуть зацікавити новини: