Окупанти евакуюють місцевих жителів, медиків та працівників банків з Херсону / фото censor.net

Окупанти примусово евакуюють населення з Берислава на Херсонщині, зазначають у Генеральному штабі ЗСУ.

"Продовжуються заходи насильницької евакуації населення з тимчасово зайнятих територій. В населеному пункті Берислав місцевим жителям наказано виїхати до 10 листопада", - сказано у повідомленні.

У Генштабі інформують, що основною причиною окупанти вказують можливе руйнування Силами оборони України дамби Каховської ГЕС.

Відео дня

Ситуація на Херсонщині

27 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що повідомлення про нібито вихід російських військових з окупованого Херсона - це інформаційна атака, яка спрямована на те, аби українські військові пішли в наступ, перекинули війська з інших небезпечних напрямків.

Окупанти евакуюють місцевих жителів, медиків та працівників банків з Херсону.

Зокрема, з правобережної частини Херсона в населені пункти Генічеськ та Скадовськ вивезено обладнання та персонал всіх банків та окупаційної адміністрації. Також у Новій Каховці російські окупанти примусово евакуюють людей з узбережжя Дніпра.

30 жовтня Генштаб ЗСУ повідомив, що під час проведення заходів так званої "евакуації" з виправної колонії №90 Херсона окупанти вивезли ув’язнених. Територію зазначеного виправного закладу противник використовує для розміщення особового складу та військової техніки.

У населених пунктах поблизу Херсона ворог здійснює заходи з підготовки до оборони. Відзначено прибуття з міста Грозний до населеного пункту Каланчак близько сотні "росгвардійців".

2 листопада стало відомо, що окупанти примусово вивозять автобусами людей з Великої Лепетихи на Херсонщині.