Окупанти розстріляли українських військових біля Кринок / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Російські окупанти розстріляли беззбройних українських військовополонених в Кринках Херсонської області.

Як повідомили в Офісі генпрокурора, за даним фактом розпочато розслідування. "За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)", - йдеться у повідомленні.

В Офісі генпрокурора повідомили, що 7 квітня в одному з Telegram-каналів виклали відеозапис, на якому видно, як російські військові розстрілюють трьох полонених українських військовослужбовців, які нерухомо лежать на землі.

Відео дня

"На відео видно, як представник зс рф здійснює у беззбройних нерухомих військових кілька пострілів, ймовірно з автомату. В описі під записом зазначено, що подія відбулась поблизу Кринок Олешківської громади Херсонської області", - уточнили в Офісі генпрокурора. 

Розстріл українських військових окупантами

18 лютого DeepState повідомив, що окупанти розстріляли шість полонених українців на території колишньої в/ч Зеніт в Авдіївці Донецької області. Крім того, в мережі з'явилося відео з убивством українських військовополонених солдатами армії РФ.

А вже 20 лютого у Офісі генпрокурора повідомили, що за фактом розстрілу окупантами українських військовополонених поблизу Роботиного на Запоріжжі розпочато розслідування.

Вас також можуть зацікавити новини: