Росіяни вдарили по центру Харкова 5 травня / фото t.me/synegubov

Удень у неділю, 5 травня, російські війська вдарили по центру Харкова. Відомо, що загалом було три удари керованими авіабомбами (КАБами).

"Окупанти вдарили по Шевченківському району Харкова. За попередньою інформацією, є постраждалі та пошкодження цивільної інфраструктури. Профільні служби продовжують огляд", - написав голова Обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Оновлено. За даними прокуратури області, кількість постраждалих після обстрілу Харкова зросла до 14 людей, повідомило "Суспільне".

За словами Синєгубова, пошкоджено понад 15 багатоквартирних будинків, приватні будинки, автомобілі, недіючий спортивний комплекс, офісні будівлі. Серед постраждалих одна жінка у важкому стані.

Зі свого боку мер Харкова Ігор Терехов зазначав, що удар завдано по центральній частині міста, в районі житлової забудови.

Раніше Синєгубов повідомив, що за попередньою інформацією, ворог завдав удару по центральній частині міста Харків КАБом.

Росіяни вдарили по центру Харкова 5 травня / фото t.me/synegubov

"Постраждалі внаслідок ударів по центру Харкова продовжують звертатися по медичну допомогу. На цю хвилину медики надають допомогу десяти постраждалим за двома адресами влучень", - написав Синєгубов.

Росіяни вдарили по центру Харкова 5 травня / фото t.me/synegubov

Він додав, що окупанти влучили по приватному сектору між будинками, є пошкодження домоволодінь, вибуховою хвилею пошкодило вікна.

"Пошкоджено багатоквартирні будинки та авто. Ліквідація наслідків триває", - зазначив голова ОВА.

Війна в Україні - атаки на Харків

Як повідомляв УНІАН, учора, 4 травня, російські загарбники неодноразово атакували Харків. Унаслідок одного з ударів виникла сильна пожежа на виробничому підприємстві в Індустріальному районі міста. Повідомлялося про поранених.

Російські окупанти вдарили також по селах у Харківській області. Поліція інформувала, що є постраждалі, а голова Харківської ОДА повідомив про загиблого 49-річного чоловіка внаслідок обстрілу села Слобожанське Харківського району.

Пізніше окупанти знову вдарили по Харкову. Голова Харківської ОДА Олег Синєгубов заявив, що виникла масштабна пожежа на цивільному підприємстві. Повідомляли про шістьох поранених.

Після 21:00 Терехов повідомив про чергові вибухи в місті. Після опівночі місто атакували "Шахеди". Було влучання в приватний сектор Основ'янського району. Унаслідок удару загорілися три приватні будинки. Також унаслідок атаки дронів загорілися гаражі з автомобілями та господарські будівлі.

МВС інформувало вранці про 5 постраждалих унаслідок атаки РФ на житловий сектор Харкова.

Вас також можуть зацікавити новини: