Гетьман пояснив, навіщо РФ може перекидати на фронт старі танки / скріншот

Російська окупаційна армія зазнає на війні в Україні не тільки втрат серед особового складу, а й серед техніки. Внаслідок цього росіяни почали знімати зі консерваці старі танки, серед яких і Т-54 та Т-55.

Водночас, як зазначив в ефірі "24 каналу" майор запасу ЗСУ, ветеран російсько-української війни, військовий аналітик Олексій Гетьман, ворог стягує на фронт застарілі танки не через те, що їм взагалі бракує техніки. За його словами, в окупантів поки що достатньо важкої техніки для ведення бойових дій, але РФ не може закрити потреби новомобілізованих окупантів.

"Ту кількість людей, яку мобілізували в Росії, потрібно забезпечити якоюсь технікою. Інакше це буде дуже легка піхота. От росіяни й витягують все, що у них є", – вважає він

Відео дня

Експерт додав, що ті танки, які росіяни знімають зі зберігання, перебувають у доволі поганому стані. Гетьман зазначив, що такі танки називають "лисими", оскільки в них немає навісної броні, засобів нічного бачення, далекомірів та стабілізації пострілу

"Це танки середини минулого століття. Якраз ці танки їздили у Прагу, коли там була "Празька весна". Тоді росіяни там наводили "лад", як вони вважають", – пояснив експерт.

За його словами, старі моделі ворожих танків можна знищити за допомогою ручного протитанкового гранатомета, які є на озброєнні ЗСУ. Водночас він закликав не недооцінювати навіть таку стару техніку росіян.

"Це не дрібниця. Може бути дуже багато старого, не дуже надійного, але все-таки озброєння. Це буде додаток до того, що у росіян вже є", – зауважив Гетьман.

При цьому, на думку експерта, перекидання такого "мотлоху" на фронт може серйозно демотивувати ворожі сили. Коли російські солдати побачать, яку техніку їм постачають, то зрозуміють, наскільки у них все погано. Крім того, ці танки також рано чи пізно закінчаться. 

Росія знімає зі зберігання старі танки: думки експертів 

Військовий експерт Олександр Мусієнко вважає, що зняття зі зберігання антикварної військової техніки свідчить про те, що запаси у росіян не настільки безмежні, як каже пропаганда. За його словами, Росія вже перекидала в Україну Т-62, які тут успішно знищувалися, і перейшла на більш стару модель, проте далі переходити немає куди.

Сергій Згурець наголосив, що в 2016 році запаси цих танків в Росії оцінювали в 2500 одиниць. Проте через погані умови зберігання ворог зможе відремонтувати лише до 500 танків.

Вас також можуть зацікавити новини: