Росія знімає зі зберігання застарілі танки Т-54 та Т-55 / фото wikimedia.org

Росія почала знімати зі зберігання старі танки Т-55 та Т-54 з гарматою 100 мм. Військовий експерт Сергій Згурець вважає, що РФ зможе відремонтувати до 500 таких танків, хоча декілька років тому їхні запаси оцінювалися в 2500 одиниць.

"З бази сховища на Уралі ці танки передислоковані на ремонтні заводи для відновлення. Починається процес ремонту й модернізації, що свідчить про те, що у ворога не вистачає ініціативи, яка пов‘язана з танками Т-62. Варіації появи нових зразків танків у російській армії обмежені", – зазначив експерт у своїй колонці для "Еспресо".

Згурець нагадав, що від початку повномасштабної війни Росії проти України наші захисники знищили понад 3500 російських танків. За його словами, це більше, ніж було у складі армії РФ на початку вторгнення.

Відео дня

"Зараз Росія може виготовляти десь 20 нових танків на місяць і ще 25 відремонтувати. Запаси танків Т-54 та Т-55 у 2016 році оцінювалися у 2500, але прагматичні оцінки говорять про те, що Росія зможе відремонтувати десь до 500 таких танків. Все це говорить про низькі можливості армії РФ посилювати свої засоби шляхом бронетанкового озброєння", – резюмував експерт.

Зняття старих танків зі зберігання в РФ

Через брак техніки для ведення війни проти України в Росії почали знімати зі зберігання застаріле озброєння. Так, аналітики Conflict Intelligence Team заявили, що танки Т-54 та Т-55 почали вивозити з однієї з баз на Далекому Сході. У мережі вже публікують відео, на яких ці антикварні танки переганяють залізницею. 

Водночас військовий експерт Олександр Коваленко наголосив, що реально відправити на фронт росіяни зможуть лише певну частину техніки, яку зараз знімають з консервації. Деякі танки непридатні до відновлення через погані умови зберігання.

Вас також можуть зацікавити новини: