РФ знімає зі зберігання Т-54 / фото wikimedia.org

Росія змушена розконсервовувати старі танки. Як заявляє військовий експерт Олександр Мусієнко, це свідчить про те, що російські запаси у техніці вичерпуються. Тобто вони не такі бездонні, як заявляла російська пропаганда.

В ефірі 1+1 експерт наголосив, що запаси танків у РФ вичерпуються, адже багато такої техніки було знищено в Україні за час повномасштабної війни.

Він нагадав, як у серпні-вересні Росія перекидала на фронт танки Т-62, тоді багато хто заявляв, що шляхом їхньої розконсервації окупанти закриють потреби у техніці. "Нічого такого не сталося, ці танки знищуються", - наголосив Мусієнко.

"І зараз Росія з Т-62 переходить на попередню модель танка. Вже далі нікуди переходити. У них немає більше старіших танків у запасах, крім цих", - каже військовий експерт.

Він додав, що з бронетехнікою в росіян зараз справді великі проблеми й прогалини. Але вони зберігають артилерійський потенціал.

Росія знімає зі зберігання давні танки

22 березня аналітики Conflict Intelligence Team (CIT) повідомили, що Росія знімає зі зберігання старі радянські танки Т-54/55. Військовий експерт Сергій Згурець вважає, що РФ зможе відремонтувати до 500 таких танків, хоча декілька років тому їхні запаси оцінювалися в 2500 одиниць.

Згодом з'явилися супутникові знімки, які свідчать про те, що розконсервовані старі танки Т-54 та Т-55 росіяни стягують з Далекого Сходу.

У мережі також публікують відео, на яких видно, як ці антикварні танки переганяють залізницею. 

За даними з відкритих джерел, на зберіганні у Росії є близько 13 тисяч танків 60-90-х років випуску. 

Вас також можуть зацікавити новини: