П'ять літаків за три дні: ЗМІ дізнались, хто атакував російські аеродроми безпілотниками

З'ясувалося, що це справа рук диверсантів, керованих ГУР.

Таємні групи, діяльність яких координує Головне управління розвідки, вдарили безпілотниками по російських бомбардувальниках на двох аеродромах.

Як повідомляє NV з посиланням на джерело в ГУР, за останні декілька днів групи диверсантів знешкодили п’ять російських літаків, в тому числі і стратегічні бомбардувальники, які наносили ракетні удари по українських містах.

Вранці 19 серпня агенти, що співпрацюють з українською військовою розвідкою, атакували безпілотниками військовий аеродром у Сольцях Новгородської області РФ. Знищено бомбардувальник Ту-22 М3, ще два літака отримали пошкодження.

Вранці 21 серпня в Калузькій області Росії на аеродромі Шайковка внаслідок атаки дронів пошкодження отримали ще два російських бомбардувальники.

"Ці операції з дронами координуються ГУР та нанесли чутливі втрати ворогу в військовій авіації. Та й головне, що таких літаків (йдеться про Ту-22 М3 - УНІАН) в країні-агресорі вже не виробляють", - додало джерело в ГУР.

Удари по російських аеродромах

Вчора, 21 серпня, російські Telegram-канали повідомили про атаку українського безпілотного літального апарату на Калузький військовий аеродром.

За їхніми даними, цивільний дрон із саморобним вибуховим пристроєм впав на території "Шайківки" близько 08:00, його нібито "вчасно збили". Після цього на місці почалася пожежа.

За інформацією українського активіста Сергія Стерненка, під час атаки міг бути пошкоджений російський ракетоносець-бомбардувальник Ту-22М3.

19 серпня стало відомо про атаку дрона на військовий аеродром Сольці у Новгородській області, де базуються ракетоносці-бомбардувальники Ту-22М3. У Міноборони РФ заявили, що в результаті пожежі пошкодження отримав один літак.

У той же час, на думку експертів, в Росії схильні занижувати втрати, так що пошкоджених літаків могло бути більше. За свідченнями очевидців, пошкоджено було щонайменше два літаки.

Вас також можуть зацікавити новини: