"Шайковку" атакував дрон, занили росЗМІ / фото twitter.com/Aviation_Intel

У РФ стверджують, що розташований в Калузькій області аеродром "Шайковка" нібито атакував "український безпілотник".

"Дрон Збройних сил України" впав на територію військового об'єкта в понеділок вранці, 21 серпня, близько восьмої години ранку, пише Telegram-канал Mash. За його даними, "Шайковку" атакував цивільний безпілотник, який був з посиленою батареєю і саморобним вибуховим пристроєм.

На каналі стверджується, що дрон "був вчасно збитий". Водночас йдеться, що на місці падіння з'явилася воронка, і була пожежа. "Попередньо, жертв і руйнувань немає", - зазначається у повідомленні.

Відео дня

За попередніми відомостями, в результаті атаки пошкоджено дальній надзвуковий ракетоносець-бомбардувальник Ту-22М3, написав у Telegram активіст Сергій Стерненко.

Варто зазначити, що Повітряні сили ЗСУ не раз попереджали громадян нашої держави про ракетну небезпеку після того, як з аеродрому "Шайковка" вилітали ворожі Ту-22М3.

Війна з Росією триває - що потрібно знати

19 серпня стало відомо, що у РФ дронами був атакований військовий аеродром "Сольци" (знаходиться в Новгородській області). На цьому об'єкті противник розміщував літаки Ту-22М3. У Міноборони РФ визнали пошкодження одного літака. У мережі з'явилися відомості, що пошкодження могли отримати кілька ракетоносців-бомбардувальників.

Військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов вважає, що ураження літака на російському військовому об'єкті - особиста поразка російського диктатора Володимира Путіна.

Вас також можуть зацікавити новини: