Незабаром можлива активізація Росії в районі Куп'янська, заявив Роман Погорілий / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу

Співзасновник DeepState Роман Погорілий розкрив тактику, до якої вдаються ЗСУ на найкритичніших точках фронту. Зокрема, вона використовується в районі Авдіївки.

Наші війська палять і знищують "нори", в яких намагаються закріпитися окупанти. Армія Росії, просуваючись далі, намагається максимально окопатися на зайнятих ділянках. Якщо їх вчасно не вибивати, далі стає складніше, пояснив логіку боїв аналітик.

"Коли вони (окупанти - УНІАН) десь закріплюються, їх дуже важко звідти вибити, це витрачання дуже великої кількості ресурсів, щоб повернути територію назад. Плюс - це окупація якогось району і території країни", - сказав він в інтерв'ю Radio NV.

За його словами, росіяни застосовують різні маневри в рамках своїх наступів. Якщо говорити про Бердичі (Донецька область, поруч з Авдіївкою) - це постійні штурми. "Залітання техніки, однієї-двох одиниць із десантом у якісь тили. Вони намагаються закріпитися, зосередившись по якихось норах, дірках. Але наші військові їх одразу зустрічають, палять і знищують", - уточнив Погорілий.

Аналітик розповів: армія РФ просуватися далі, шукає слабкі місця в обороні ЗСУ, і якщо знаходить - насичує там свою силу, застосовує ударні кулаки.

У ці дні спостерігається концентрація сил ворога в районах Роботине, Мар'їнка, Вугледар, Авдіївка, Бахмут, Лиман. Можливо, незабаром Україна побачить активність ворога в районі Куп'янська.

"Тому що вони перекидають туди свої бригади, підрозділи, скупчуються в певних районах. Швидше за все, вони почнуть тиснути і там", - прогнозує Погорілий.

Він підтвердив, що Часів Яр - один із найгарячіших районів фронту. Хоча й не єдиний, де йдуть важкі бої.

Військові показали українцям Часів Яр

Учора військові 255-ї ударної групи ЗСУ ("Чорний лебідь") показали, на що Росія перетворила обстрілами місто Часів Яр. Воно повторило долю загублених Авдіївки та Бахмута. У кадрі видніються розбиті житлові будинки, шпилі церкви, дитячі майданчики, на яких гралися діти до вторгнення РФ.

Бригада каже, що стоїть у Часовому Яру, тримається і б'ється. Військові закликали українців їх підтримати, у них вірити.

Вас також можуть зацікавити новини: