У РФ скасовують паради на 9 травня / фото REUTERS

У Росії масово скасовують паради на 9 травня. В першу чергу це може бути пов'язано зі страхом кремлівського диктатора Володимир Путіна за своє життя, а не за життя і безпеку інших.

Таку думку висловив російський правозахисник та опозиційний діяч Марк Фейгін, зазначивши, що нестача техніки - не єдина причина скасування парадів, передає 24 канал.

За словами експерта, цікавим питанням залишається, чи буде Володимир Путін виступати як минулого року на Красній площі.

Відео дня

"Питання, чи отримає він на це якісь гарантії. Я не можу на це заздалегідь відповісти, чи зважиться він виступати просто неба в певний час саме на Красній площі, на трибуні, куди можуть прилетіти сто безпілотників", - додав він.

Фейгін припустив, що Путін може виступити онлайн по екранах, на яких він буде говорити з бункера.

У Росії скасовують паради на 9 травня - що повідомлялося

Нагадаємо, в Росії у Курську і Бєлгороді вирішили не влаштовувати традиційний парад на 9 травня, нібито побоюючись за безпеку учасників та глядачів. Відповідні рішення прийняли губернатори даних регіонів.

Як заявив льотчик-інструктор, полковник Збройних сил України в запасі, військовий експерт Роман Світан, росіян чекає "великий сюрприз" на 9 травня. Він припустив, що у Москву на Червону площу можуть потрапити не тільки українські дрони.