У Мелітополі партизани підірвали авто з окупантами, поділилася українська військова розвідка / колаж з фото ua.depositphotos.com та УНІАН

У тимчасово захопленому місті Мелітополь (Запорізька область) партизани підірвали російських окупантів разом з технікою.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України. Зазначається, що 14 січня 2024 року на вулиці Гоголя у тимчасово окупованому Мелітополі пролунав потужний вибух. "Внаслідок проведеного силами українського опору спеціального заходу був підірваний автомобіль російських загарбників УАЗ Patriot. Разом з московським позашляховиком ураження зазнали четверо окупантів", - сказано в повідомленні.

В ГУР Міноборони зазначають, що прилеглі до місця події вулиці перекривали, було декілька автомобілів з медиками. "Утім, за попередньою інформацією, лікарі знадобились не всім. Точна кількість безповоротних і санітарних втрат ворога уточнюється", - зазначають розвідники.

Відео дня

Важливі новини про війну в Україні - сьогодні це варто знати

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня 2023 року у Мелітополі рух опору підірвав залізничний потяг, який щодня возив із Криму до Мелітополя та Дніпрорудного боєприпаси та паливо.

За даними Центру національного спротиву, на зворотному шляху цей потяг вивозив з тимчасово окупованих територій руду, зерно та пошкоджену техніку, проте завдяки героям підпілля поїзд свій рух завершив остаточно.

У результаті вибуху було пошкоджено залізницю та тепловоз з вагонами. Сам вибух стався о 8-ій ранку прямо під носом російських ФСБшників. Пізніше стало відомо, що окупаційна "адміністрація" намагалася приховати факт диверсії, поки росіяни без успіху шукають партизан. Були залучені співробітники ФСБ, зрадники-поліцаї, кінологи з собаками й навіть експерти кримінальної лабораторії.

Вас також можуть зацікавити новини: