Коваленко засумнівався в перехопленні ракети "Іскандре-М" в ніч на 13 липня / скріншот

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко оцінив підсумки роботи ППО в ніч на 13 липня, коли армія РФ запустила по Україні близько 20 дронів, дві ракети типу "Калібр", а також одну балістичну ракету "Іскандер-М".

Коваленко звернув увагу на локацію пуску "Іскандера" і засумнівався, що "балістику" ворога вдалося збити. Про це він написав у своєму Telegram.

"У ніч на 13 липня російські окупанти, крім дронів-камікадзе 20/20, після тижневої перерви знову застосували КРМБ "Калібр" 2/2 і, крім них, одну ракету Іскандер-М, з поки невідомим результатом щодо збиття, але з урахуванням локації її пуску, думаю, перехоплення не було", - вказав він.

Відео дня

Коваленко зазначив, що з початку липня армія РФ запустила по Україні 111 дронів-камікадзе, 15 КРМБ "Калібр" та 1 ОТРК "Іскандер-М". Експерт підкреслив, що ворог поки що притримує для ударів по Україні "традиційні" ракети Х-101/555 і їх стару версію X-22.

"В цілому, авіаційна компонента мовчить з 24 червня і нічого хорошого я в цьому затишші не бачу", - вказав він.

Зазначимо, коректно оцінювати підсумки роботи української ППО, а також повідомляти про збиті ракети може тільки Генштаб ЗСУ та інші офіційні служби комунікації армії України. 

З'ясувалися наслідки від нічного удару РФ у Дарницькому районі

Нагадаємо, в ніч на 13 травня регіони України, а також столиця, не спали через ракетно-доронову атаку РФ. У Київській області тривога почалася на початку першої ночі й тривала до шостої ранку.

За даними Повітряних сил ЗСУ, більшу частину дронів РФ направила в бік столиці. Всі цілі вдалося збити, але падіння уламків призвело до руйнувань у Дарницькому, Солом'янському, Шевченківському, Оболонському та Подільському районах міста.

Зокрема, у Дарницькому районі "приліт" стався по 25-поверховому будинку. Відомо про двох постраждалих (хлопця та дівчину). Кореспонденти на місці події підтвердили, що уламки дронів впали на останній поверх будівлі, зруйнувавши фасад та квартиру. Місцеві жителі сильно налякані і поки що відмовляються коментувати страшну ніч.

Вас також можуть зацікавити новини: