У Вовчанську окупанти намагаються не вступати у прямий бій / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Заступник командира батальйону 57 бригади на позивний Марцин розповів,  що на початку наступу 10 травня російські війська стрімко змогли просунутися до міської забудови Вовчанська, паралельно проводячи обстріли цивільної інфраструктури.

"Спочатку противник напирав із такою силою, що це навіть вражало. Йшли колонками по 30-40-60 чоловік. У нас не було стільки снарядів, скільки цих росіян було. Якби ми мали стільки піхоти, можна було б уже й вийти на кордони - і навіть із меншими втратами, ніж поніс ворог", - розповів він hromadske.

Жива сила й засоби противника, за словами Марцина, на тут суттєво переважають українські. Постійно працює артилерія, танки та летять КАБи. 

Відео дня

За його твердженням, це все летить по житлових будинках.

"Якщо Бахмут тримався півроку чи навіть більше, то Вовчанськ вони перетворили на такий "Бахмут" за 5 днів. У місті ж не можна побудувати повноцінні фортифікаційні споруди, а вуличні бої - найтяжчі", - заявив Марцин.

Він розповів, що тактика росіян трохи змінилася.

"У Бахмуті вони працювали переважно силами "Вагнера", який ішов великими силами напролом. А от у Вовчанську окупанти намагаються не вступати у прямий бій - обходять, роблять засідки. Якби це була імітація вторгнення, десь би проводили атаки липові, намагалися б ввести в оману, розтягнути фронт. Насправді ж тут зосереджено багато сили - це не просто відтягування наших підрозділів, це відкриття нового фронту", - додав військовий. 

Війна в Україні - ситуація на Харківщині

Логістичні маршрути ворога в прикордонні Харківщини вже частково перерізані, але ворог намагається пепегруповуватись та підтримувати свою активність. Про це сказав речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин.

"Зараз окупанти втрачають на цьому напрямку багато техніки і частково перерізані логістичні маршрути, якими ворог намагався проводити постачання зброї і боєприпасів своїм штурмовим групам. Наші захисники роблять все можливе для того, щоб ворог ніс великі втрати і щоб у нього було у меншій мірі боєкомплектів, зброї. Прикладаються всі зусилля, щоб ворожа армія, групи піхоти не були забезпечені в достатній кількості боєприпасами", - розповів він.

Вас також можуть зацікавити новини: