Росіяни обстріляли Харківщину / фото ua.depositphotos.com

Вночі 30 травня російські окупаційні війська завдали ударів по Харківщині. У Харкові та за його межами було чути вибухи.

Як повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, окупанти завдали по Харківщині щонайменше пʼять ударів. Частину – по населених пунктах Харківського району.

Водночас очільник Малоданилівської громади Олександр Гололобов повідомив, що росіяни обстріляли територію громади. 

Відео дня

"Обстріл громади. 5 вибухів. Будьте обережні", – написав він. 

Інформації щодо можливих руйнувань та про те, чи є внаслідок атаки постраждалі, наразі немає. 

Оновлено: Росіяни завдали удару по критичній інфраструктурі одного з районів Харкова. Про це повідомив мер міста Ігор Терехов. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

Оновлено 02:55: На місці прильоту виникла пожежа пожежа, перебитий газогін, написав Терехов.  

"Постраждали й навколишні будинки – бачимо багато вибитих вікон. Вранці буде поквартирний обхід – дізнаємось детальніше. На місці працюють усі відповідні служби та волонтери", – додав він.

Оновлено 03:18: Ворог завдав ударів і по Малій Данилівці, заявив Олег Синєгубов.

"Є потрапляння в будівлю ферми, виникла пожежа. Інформація про постраждалих не надходила. Загалом по місту й області армія рф випустила 8 ракет з території бєлгорода", – йдеться у повідомленні. 

Оновлено 03:55: Внаслідок нічного прильоту постраждали 4 людини, повідомив мер Харкова Ігор Терехов. 

Обстріли Харкова

25 травня російські окупаційні війська вдарили по гіпермаркету мережі "Епіцентр" авіабомбами УМПБ Д-30. У приміщенні на момент атаки перебували люди. 

29 травня стало відомо, що пошукові роботи на згарищі "Епіцентра" завершено. Загинуло 19 осіб – поліція ідентифікувала всіх жертв російської атаки.

Відомо, що особи частини загиблих довелося встановлювати за допомогою ДНК-експертизи. До поліції звернулись 16 родичів зниклих безвісти, які надали біологічні зразки.

Внаслідок ударів по звичайному гіпермаркету Харкова загинули 12 чоловіків та 7 жінок. Серед жертв – 17-річний хлопець та 12-річна дівчинка. Постраждали понад 50 осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: