Україна скоро отримає винищувачі F-16 / фото US Air Force

Про надання Україні західних винищувачів F-16 стане відомо після їхньої успішної бойової роботи по російських окупантах. Саме вони першими відчують появу в українському небі нової бойової авіації.

Як передає "Еспресо", таку думку висловив колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Романенко, який нагадав про заяву спікера Повітряних сил ЗСУ полковника Юрія Ігната, що анонсування передачі Україні F-16 не буде.

"Інформаційна стратегія вже вироблена, й у цьому є свій сенс. Взагалі історія з винищувачами F-16 повинна стати несподіванкою для ворога. Росіяни перші мають відчути появу F-16 в українському небі. Адже застосування такої зброї призведе до серйозних втрат окупаційних військ", — пояснив Романенко.

Відео дня

На його думку, коли західні винищувачі почнуть виконувати бойові завдання, тоді вже можна буде говорити і про їхню приблизну кількість, і про оснащення. У зв'язку з цим всю інформацію про надання західної авіації потрібно сприймати "як практичні кроки".

Надання Україні F-16

Як повідомляв УНІАН, 22 грудня президент Володимир Зеленський оголосив, що Нідерланди розпочали підготовку до передачі Україні перших 18 багатоцільових винищувачів F-16

За оцінкою аналітиків ISW, перша партія американських винищувачів F-16 може прибути до України від західних партнерів приблизно протягом тижня, тобто ще до кінця 2023 року.

Вас також можуть зацікавити новини: