Петр Павел відвідав Дніпро після ракетного удару РФ (фото)

Раніше Чехія взяла патронат над Дніпром та Дніпропетровською областю.

Президент Чехії Петр Павел відвідав Дніпро, щоб на власні очі побачити, які відновлювальні роботи очікують місто в рамках ліквідації наслідків обстрілів РФ. Нагадаємо, що 28 квітня ворог в черговий раз атакував Дніпро ракетами.

Про візит партнера України повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов у Telegram. Він назвав його "другом" міста та нагадав, що Чехія взяла патронат над Дніпром та Дніпропетровською областю у повоєнній відбудові України.

"Провів президенту екскурсію Музеєм історії Дніпра. Розповів про наше чудове місто. Обговорили питання подальшої співпраці. Завітали до 118-го будинку на "Перемозі" та вшанували пам'ять усіх загиблих у цій страшній війні", - розповів міський голова про візит Павела.

© фото t.me/borys_filatovv
© фото t.me/borys_filatovv
© фото t.me/borys_filatovv
© фото t.me/borys_filatovv
© фото t.me/borys_filatovv

Президент Чехії приїхав до України в день ракетного удару

Як повідомляв УНІАН, 28 квітня до України прибули президенти Чехії та Словаччини Петр Павел і Зузана Чапутова. Візит політиків припав на день, коли РФ здійснила черговий масований обстріл територій України, зокрема, й міста Дніпро.

Для Павела, який склав присягу чеського президента в березні цього року, це перший візит в Україну з початку повномасштабного російського вторгнення.

Лідери Чехії та Словаччини спочатку відвідали Бородянку на Київщині та на власні очі побачили наслідки російської агресії. Згодом цього ж дня Чапутова і Павел зустрілися з президентом України Володимиром Зеленським.

Вас також можуть зацікавити новини: