Росіяни втекли з Харківщини без контрбатарейного радара "Зоопарк" / фото ru.wikipedia.org

Російські війська втекли з Харківщини в паніці, залишивши техніку.

Про це йдеться в зведенні британської розвідки, опублікованому Міноборони Великобританії.

Зазначається, що російські війська в основному відійшли з району на захід від річки Оскіл. Українські війська продовжують консолідувати свій контроль над щойно звільненими районами Харківської області. 

Відео дня

"Відведення російських військ упродовж останнього тижня було різним. Деякі підрозділи відступили у відносно хорошому порядку та під контролем, тоді як інші втекли в очевидній паніці. Високовартісне обладнання, залишене російськими військами під час відступу, включало засоби, необхідні для забезпечення російського артилерійського стиля ведення війни. Серед них принаймні один контрбатарейний радар "Зоопарк" і принаймні одна артилерійська машина управління IV14", – йдеться в зведенні.

В британській розвідці акцентують, що це свідчить про те, що відступ деяких російських підрозділів був неорганізованим, в локальному командуванні та управлінні є збої.

Нагадаємо, на півдні та в Харківській області триває контрнаступ ЗСУ. Генштаб звітує про десятки деокупованих сіл. 

Станом на вечір 14 вересня відомо, Сили оборони України вже звільнили у Харківській області близько 8500 квадратних кілометрів території. Зокрема, в області вже звільнено близько 388 населених пунктів.

Вас також можуть зацікавити новини: