Жданов спрогнозував, що відбуватиметься після наступу РФ / facebook.com/GeneralStaff.ua

Кульмінація нового наступу Росії відбудеться у березні. Хоч тоді навряд чи можна буде повністю закрити питання війни, сил на другий такий наступ в окупантів більше не буде. Таку думку озвучив військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю OBOZREVATEL

"Питання війни навряд чи повністю закриється у першій половині цього року, але я думаю, що це таки буде кульмінація війни. Тому що другу таку масову хвилю мобілізованих Путін навряд чи збере, він навіть не оголошує мобілізацію", - зазначив експерт.

Жданов прогнозує, що наступним етапом після цієї кульмінації буде контрнаступ Збройних сил України, який призведе до звільнення наших територій. "Я думаю, що ми матимемо шанс звільнити країну в повному обсязі. Тому що після цієї кульмінації стійкість російської оборони буде дуже слабкою. Можливий варіант каскадного обвалу оборони. Якщо здригнеться якийсь один напрямок, і ми підемо в глибоке вклинення в окуповані території, то інші напрямки можуть просто посипатися", - зазначив експерт.

Відео дня

Новий наступ РФ: головні новини

Росія розпочала новий наступ на деяких ділянках фронту та хоче досягти успіхів до річниці вторгнення. Генштаб підтвердив, що кількість ворожих атак зросла. За минулу добу українські воїни відбили атаки біля понад 20 населених пунктів. Окупанти не відмовляються від спроб захопити Донбас повністю.

Військовий експерт Жданов заявив, що  Путін поставив завдання досягти результатів до 21-22 лютого, аби відзвітувати про успіхи на фронті федеральним зборам. До цієї дати окупанти нарощуватимуть зусилля, на плато вийдуть 23-24 лютого і до березня будуть на максимумі можливостей.

Росія намагається розширювати зону нового наступу, активно шукаючи нових напрямків. Однак, на думку експертів, на Київ, Суми, Харків та Чернігів окупанти навряд чи підуть.

Вас також можуть зацікавити новини: