Жданов назвав дату кульмінації нового наступу РФ

Росія тільки поступово розвиває новий наступ. Це триватиме ще щонайменше два тижні, а кульмінацію варто очікувати у березні.

Таку думку озвучив військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю OBOZREVATEL. За його спостереженнями, окупанти вже розвивають заплановані наступальні дії на Куп'янському, Вугледарському та Бахмутському напрямках.

"Наступ триває, і він тільки наростає. Я вважаю, що він перебуває у своїй першій стадії. Він нарощуватиметься кількістю військ, введених у бій, нарощуватимуться зусилля. Там, де ворог отримує серйозну відсіч, він проводить перегрупування та перекидає туди резерви для посилення тиску на нашу оборону, як це відбувається у Вугледарі та в Бахмуті. Сьогодні ми вже спостерігаємо нові напрямки наступу – вздовж річки Оскіл від російського кордону до Куп'янська. Ще тижнів зо два наступ наростатиме, а його кульмінація, думаю, буде до березня. Це максимум, який вони зможуть показати сьогодні", - зазначив Жданов.

Відео дня

Як зауважив експерт, є чутки про те, що Путін поставив завдання досягти результатів до 21-22 лютого, аби відзвітувати про успіхи на фронті федеральним зборам. До цієї дати окупанти нарощуватимуть зусилля, на плато вийдуть 23-24 лютого і до березня будуть на максимумі можливостей.

"Далі піде спад, але не раніше ніж другого тижня березня. А потім усе залежатиме від нас – наскільки ефективно ми завдаватимемо ворогові уражень. Але нарощувати сили йому вже нема чим", - підсумував експерт.

Новий наступ РФ: головні новини

Росія вже розпочала новий наступ на деяких ділянках фронту. Генштаб підтвердив, що кількість ворожих атак зросла. За минулу добу українські воїни відбили атаки біля понад 20 населених пунктів.

Аналітики Інституту вивчення війни зазначають, що великий наступ Росії ускладнюється через недостатній рівень підготовки мобілізованих солдатів, що становлять більшість нинішнього складу російської армії. Експерти посилаються на дані української сторони про те, що Росія вже втретє змушена доукомплектовувати 155-ту бригаду морської піхоти, яка зазнала важких втрат під Вугледаром. 

В Генштабі ЗСУ заявили, що почастішали випадки, коли мобілізовані російські військовослужбовці з деяких підрозділів відмовляються йти в наступ. Через це мобілізованих чоловіків з тимчасово окупованих Росією територій Донецької області знімають з другої і третьої ліній і відправляють на полігони.

Західна розвідка повідомляє, що Росія накопичує поблизу українського кордону літаки та гелікоптери. Це свідчить про те, що Москва може задіяти авіацію для підтримки наземного наступу своїх військ, який захлинається. 

Вас також можуть зацікавити новини: