У РФ розстріляли пілота Олега Стегачова / колаж УНІАН, фото ГУР

Розстріляний в Росії пілот бомбардувальника Ту-95 Олег Стегачов був в числі російських пілотів, які бомбили цивільне населення в Сирії, передає міжнародне розвідувальне співтовариство InformNapalm.

"Якщо почалося полювання спецслужб на російських військових злочинців, то воно неодмінно продовжиться", - констатують розслідувачі.

Зазначається, що InformNapalm з 2015 року викладав дані російських пілотів, які фактично тренувалися у Сирії вбивати цивільних і бомбити об'єкти цивільної інфраструктури.

Відео дня
Російські пілоти, які бомбили цивільне населення в Сирії / Інфографіка informnapalm.org

"Вже тоді ми писали, що це їхня підготовка до України і їх потрібно почати знищувати, але переклади на арабську мову не дали значного результату. Сирійці не змогли їм помститися за своїх рідних. Хоча росіяни спочатку і боялися помсти, але потім розслабилися. Майже два роки російська авіація також бере участь в обстрілах України, запускає смертоносні ракети по цивільних об'єктах. Майже два роки вони не боялися, що їх дістануть в тилу, але все змінюється. Їх починають діставати. Тому що легше вбити пілота, ніж чекати, поки він запустить ракети", - йдеться у повідомленні.

Пізніше у співтоваристві додали, що це дуже проста і логічна формула, яку потрібно масштабувати:

"Дешевше найняти кілера, який ліквідує вузькоспеціалізованого фахівця, ніж намагатися збити вже в повітрі ракети... Сам факт такого полювання і періодичні новини з успіхами вже стануть приводом для інших пілотів відмовлятися від виконання злочинних наказів або шукати шляхи для втечі разом з літаками у бік України...".

Крім того, вказується, що в 2015 році інформація про списки російських пілотів, які бомбили Сирію, виходила навіть в Bild і Al Arabia: "Але тоді була інша ситуація в світі, і російську армію ще боялися. Зараз на прикладі дій українських спецслужб в гру з полюванням на російських пілотів можуть вступити і сирійці. Головне, показати приклад".

Ще наголошується, що, ймовірно, російським пропагандистам дали команду "гасити полум'я", применшувати важливість розстрілу льотчика, "щоб утримати інших пілотів від паніки", що на них почалося полювання українських спецслужб.

Пропагандисти отримали команду / фото t.me/informnapalm

Пілот Ту-95 Олег Стегачов - що ще відомо

Як писав УНІАН, вдень 3 лютого Головне управління розвідки Міноборони України повідомило, що у Росії розстріляли пілота Ту-95 Олега Стегачова, який знаходиться в базі українського "миротворця" і вважається військовим злочинцем.

Згідно з розслідуванням компанії Molfar, Олег Стегачов - пілот Ту-95МС "Воркута", який живе в Енгельсі.

РосЗМІ писали, що в ніч на 3 лютого жителі Енгельса повідомляли про звуки стрілянини в центрі міста. За деякими повідомленнями, на місці стрілянини бачили пораненого.

Вас також можуть зацікавити новини: