Окупанти не змінили тактику застосування іранських дронів / скріншот з відео

Російські окупанти почали запускати іранські дрони-камікадзе Shahed зі східної частини узбережжя Азовського моря. Про це речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат сказав в ефірі інформаційного телемарафону.

За його словами, після тритижневої паузи росіяни не змінили тактику застосування іранських дронів-камікадзе.

"Тактика не змінилася, вони застосовують відповідно до тієї обстановки, яка змінилася на півдні країни. Вони їх починають застосовувати з інших напрямків – це східна частина узбережжя Азовського моря", - розповів він.

Відео дня

Іранські дрони-камікадзе у війні проти України

Росіяни з вересня активно використовують Shahed-136 для ударів по українських містах та об'єктах критичної інфраструктури. 

Як повідомляв УНІАН, вночі 7 грудня після тритижневої перерви російські окупаційні війська знову атакували Україну дронами-камікадзе Shahed-136/131. 

У ніч проти 10 грудня російські загарбники на півдні України запустили 15 дронів-камікадзе іранського виробництва. Сили ППО збили 10 БПЛА, однак безпілотники поцілили в об'єкти енергетичної інфраструктури на Одещині.

9 листопада речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що з вересня російські війська випустили по території України понад 400 іранських дронів-камікадзе. Більшість безпілотників було ліквідовано. Була інформація про те, що Росія загалом замовила в Ірані 1 тис. 740 Shahed.

Вас також можуть зацікавити новини: