Українські штурмовики проїхалися по тих, хто ухиляється від захисту нашої держави / колаж з фото t.me/ab3army та УНІАН (Олексій Іванов)

Триває мобілізація в Україні, і бійці Третьої окремої штурмової бригади Збройних сил України розповіли, як ставляться до тих, хто намагається уникнути потрапляння до лав захисників Батьківщини.

Про це йдеться в сюжеті "Новини.LIVE". "Люди, які хочуть стати частиною історії, частиною цієї війни за волю України, хочуть до нас потрапити. Ворога ми переможемо лише особистими якостями і підготовкою. Кількістю ми його не візьмемо, потужністю також, а от підготовкою та серйозним ставленням до справи - це наш єдиний шлях до успіху", - зазначив командир підрозділу "Ерік Хитрий".

Штурмовик "Шустрий" заявив, що з кожним днем все важче і важче, оскільки росіяни постійно наступають. "Гасити треба. Але в нас в бригаді все чьотко. Більше б людей сюди, щоб воювали теж. Оце мені не подобається, що люди працюють, а ухилянти сидять і нічого не роблять. Розказують, як вони донатять 5 грн на ЗСУ тощо, а треба щось робить", - сказав "Шустрий".

Відео дня

Штурмовик "Гострий" також прокоментував ситуації з уникненням мобілізації. "Мені подобається, як їх "пакують", хай. Чим швидше він сюди потрапить, тим скоріше прийме, що воювати прийдеться, і візьметься за голову. Все впирається в людей, які в тилу, які просто забивають. Ті самі ухилянти - ніхто вже воювати не хоче, бігають і ховаються. Як кажуть, поки знов не прийде в його хату. А якщо він нічого не робитиме, то воно дуже швидко прийде в його хату, тільки буде пізно", - висловився "Гострий".

Українська мобілізація 2024 у центрі уваги - що уже повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, ветеран війни, доброволець Сергій Позняк заявив, що ухилянти мають зрозуміти, якщо вони не підуть до лав ЗСУ, то втратять Україну.

"Я на війні втратив ногу, але це нічого, не страшно, я продовжую служити, але хочу сказати, що я не хочу втратити свою Батьківщину, і ці люди, назвемо їх прямо, ухилянти, вони повинні розуміти, що якщо вони не підуть на війну, до війська, то вони втратять нашу Батьківщину і в них не буде нічого", - сказав він.

Також Позняк підкреслив, що українці бачать ухилянтів "на контрасті", адже багато добровольців вже воюють, а тих, хто уникає служби в армії, видно одразу суспільству.

Вас також можуть зацікавити новини: