Подоляк підтвердив ефективніть далекобійних ракет / колаж УНІАН, фото president.gov.ua, US Army

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що будь-яка далекобійна ракета дальністю 150 км+ ефективно виконує сьогодні низку найважливіших завдань, наближаючи нас до справжнього паритету в системах зброї із супротивником.

"Перше: безперечно ламає логістику тилового забезпечення РФ і тим самим значно здорожує війну... Друге: унеможливлює накопичення резервів і не дає змоги проводити ротації... Третє: руйнує транспортні системи й робить майже всю окуповану територію вкрай небезпечною. Що абсолютно позбавляє РФ можливості й далі насичувати ці території своєю присутністю... Четверте: здійснює значний психологічний тиск. Ніхто з окупантів (включно з політичними туристами з РФ) не може почуватися в безпеці… П'яте: частково знижує залишкову домінантну присутність Росії в повітрі (гелікоптери й тактична авіація) по лінії фронті", - написав він.

Радник наголосив, що це суцільні плюси, які остаточно знецінюють репутацію російської армії та російського ВПК.

Відео дня

"Питання сьогодні лише в кількості ракет і швидкості їх постачання Україні", - додав він.

Використання ATACMS Україною

Аналітичний проект Oryx, який збирає інформацію про військові втрати України і Росії за візуально підтвердженими даними, підрахував, скільки вертольотів втратили загарбники в результаті недавньої атаки по аеродромах в окупованих Бердянську та Луганську. Якуб Яновський з проекту Oryx опублікував їх дані в мікроблозі X (Twitter). Так, в результаті атак ракетами ATACMS були знищені сім вертольотів Ка-52 Алігатор і два вертольоти Мі-8. Ще 15 вертольотів - вісім Ка-52 і сім Мі-8 - отримали пошкодження.

Вас також можуть зацікавити новини: