Подоляк уточнив, скільки після заколоту Пригожина може тривати війна / УНІАН

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк уточнив, скільки ще може тривати війна з РФ, з урахуванням невдалої спроби заколоту засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина.

В ефірі "Ходорковський Live" він заявив, що до прискореного "фіналу" Росію може підштовхнути безліч факторів. Спроба держперевороту Пригожина показала, що влада у РФ цілком могла опинитися під тотальним контролем силового угруповання, у ймовірність "правління" котрого ще "вчора" ніхто не вірив.

Іншими словами, крах РФ може статися через будь-який подібний форс-мажор або ж за інших сценаріїв, наприклад, при тактичних успіхах ЗСУ на фронті. 

"Тут можуть бути різні сценарії. Наприклад, суттєві тактичні поразки по лінії фронту. Там одна, дві, три - на тому чи іншому напрямку - різко прискорять падіння всього цього угруповання окупаційного, втечу цього угруповання. І, звичайно ж, це призведе до дуже швидкого обнулення цієї політичної еліти, яка зараз знаходиться в Росії", - вказав він.

За словами Подоляка, внутрішній діалог в Росії про те, хто може перехопити владу у "слабкого" президента Путіна - вже розпочався. Швидше за все, на його місце розглядається якась "консенсусна" фігура. Однак ця особистість явно не входить до найближчого оточення Путіна, той же Патрушев (секретар Радбезу РФ) - малоймовірний варіант, підкреслив Подоляк: "Він абсолютно точно така ж нераціональна людина (як Путін - УНІАН) - не має логіки, як такої, і не розуміє процеси, що відбуваються сьогодні на фронті, в Україні й у глобальній політиці", - зазначив радник глави ОП.

Він уточнив, прогнозуючи російський "фінал", слід орієнтуватися на "математичні можливості" однієї та другої сторони. В цьому випадку, якщо виключити ситуації, за прикладом пригожинського "форс-мажору", війна може тривати ще місяцями. 

"Якщо виходити з математичних можливостей і ресурсів, які ще залишилися у РФ, і які накопичує Україна, це (війна - УНІАН) може розтягнутися на місяці, якщо не трапиться такого ж форс-мажору, як ми з вами бачили 23-24 червня", - вважає Подоляк.

Жданов вказав на варіанти капітуляції для Путіна

Нагадаємо, що раніше військовий експерт Олег Жданов оцінив "життєздатні" варіанти капітуляції для лідера РФ Володимира Путіна.

За його словами, диктатор може або загнати Росію в повну ізоляцію, в разі раптового "усвідомлення", що він вже програв війну і немає сенсу тримати окупантів в Україні. Тоді для Києва може відігратися варіант "другого Ізраїлю", коли Путін буде періодично стріляти по наших територіях всім, що у нього є. 

Також є другий варіант: якщо ЗСУ вийдуть на держкордон України владу Путіна, найімовірніше, повалять, а його наступники будуть лояльнішими до поступок і переговорів, з урахуванням жадібності щодо своїх грошей та активів, які знаходяться в ЄС. 

Вас також можуть зацікавити новини: