Військовий експерт Жданов розкрив два варіанти можливої капітуляції Путіна / скріншот

Військовий експерт Олег Жданов розкрив два варіанти капітуляції, на які може піти російський лідер Володимир Путін.

Один з них враховує "самовільне" рішення диктатора вивести війська з України, а другий - стане наслідком успіху ЗСУ на війні з просуванням до держкордону.

Жданов вважає, що перший варіант можливий, якщо хтось із найближчого генералітету Путіна достукається до лідера РФ й доведе, що Росія програла й утримувати окупантів на території України немає сенсу. Тоді для Києва відіграється "варіант Ізраїлю": коли Москва буде в ізоляції періодично обстрілювати Україну всім, що має. 

"Іран буде з Росією... Сирія, Північна Корея, але не більше того. При цьому РФ втратить ще дуже багато контрактів. Тому, скільки вони протримаються так в автономному режимі самі з собою? Так, можуть десятиліттями, але в повній ізоляції. Іншого варіанту не буде. Сьогодні є повне розуміння небезпеки Росії для всього світу... Все, що вони зможуть зробити своїми силами, без допомоги зовнішніх, вони можуть кидати. І це буде варіант Ізраїлю", - зазначив Жданов. 

Скільки витримає при такому режимі російський народ важко прорахувати, це потрібно перевіряти експериментально. Однак путінські олігархи навряд чи зрадіють, адже їхні рахунки і вілли знаходяться "в загниваючій" Європі та США, підкреслив Жданов. 

"Другий варіант - розгром російських війська на полі бою та вихід наших Сил оборони на держкордон. Знову ж таки, так, якась частина війська, можливо, залишиться з Путіним... Так, у нього буде авіація, ракетні війська. Ну, буде він кидати ці бомби з ракетами, але, знову ж таки, тільки якщо він зможе утримати внутрішньо-політичну ситуацію у РФ", - вказав експерт.

Жданов вважає, що це єдині "реальні" варіанти капітуляції для Путіна. Хоча, навіть в рамках таких сценаріїв, малоймовірно, що диктатор зможе затриматися в Кремлі. 

Швидше за все, на зміну Путіну прийде якийсь "перехідний" уряд з більш лояльними поглядами на війну. Настільки лояльним, що можливу дозволить взяти контроль над російською ядерною зброєю якійсь міжнародній організації, вказав Жданов. Все це "майбутня" влада РФ легко продасть в обмін на зняття санкції й нові інвестиції у Росію, вважає він.

Путін влаштував "діячам" РФ прочуханку через заколот Пригожина

Нагадаємо, що згідно з даними видання Financial Times, лідер РФ Володимир Путін влаштував у Росії показові "страти" серед осіб, які, ймовірно, підтримали ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина під час спроби заколоту 23-24 червня.

Відзначається, що Путін сприяє просуванню по службі для тих, хто знадобився йому в дні заколоту, а також в якості помсти "заморожує" прихильників Пригожина. Серед осіб, "неприємних" лідеру РФ, згадується генерал Сергій Суровікін. Його з першого дня заколоту більше ніхто не бачив, підкреслюють ЗМІ. 

Вас також можуть зацікавити новини: