РФ прагне до переговорів з Україною, щоб відродити формат "Мінськ два" / УНІАН

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк розкрив "феномен" спірної пропозиції президента ОАЕ Мухаммеда бен Заїда Аль Нахайяна посадити Путіна і Зеленського за один стіл переговорів "заради миру"

Зазначимо, відповідний варіант для завершення війни в Україні лідер ОАЕ озвучив під час "кліматичної" конференції ООН на початку серпня. Як зазначив Подоляк в ефірі національного телемарафону, РФ пішла б на цей крок, оскільки прагне до переговорів з Києвом, щоб відродити формат "Мінськ два". 

"Феномен дуже примітивний. Вони хочуть запустити переговорний процес, звісно, не заради якогось результату. Ніякого результату не буде. А заради "Мінська два" - самого процесу, який походу свого просування дозволить Росії далі вбивати, далі провокувати, далі інвестувати гроші в різні осередки нестабільності не тільки в Україні, а й по світу, далі проводити корупційні якісь дії і так далі. Тобто Росії потрібен переговорний процес виключно в рамках посилення злочинних дій", - пояснив Подоляк.

Він в черговий раз нагадав позицію МЗС України про те, що неможливо вести діалог з країною-злочинницею принаймні до моменту деокупації територій України: "Дуже важливо не забувати, що Росія - це абсолютно юридично зафіксована Країна-злодій, вона вкрала частину територій, в даному випадку окупувала в рамках міжнародного права, і відповідно, вона абсолютно точно вбила велику кількість цивільного населення. Тобто, злодій і вбивця пропонує тепер політично і юридично врегулювати свої злочини", - вказав Подоляк.

Кулеба різко пройшовся по ініціативі глави ОАЕ

Нагадаємо, 10 серпня глава МЗС України Дмитро Кулеба в інтерв'ю Corriere della Sera прокоментував "реальність" варіанту, який запропонував президент ОАЕ. 

Він підкреслив, що з Росією ніхто не буде говорити до моменту, поки окупанти не вийдуть із захоплених територій України. У цьому контексті міністр розглядає як дипломатичний шлях врегулювання, так і силову розв'язку.

Вас також можуть зацікавити новини: