Пробитися до моря: з новою зброєю зі США Україна відновить наступ, - експерт

Водночас нікуди не дівається бажання Росії захопити весь Донбас, попереджає аналітик.

Очікуване відновлення постачання американської зброї дасть змогу ЗСУ повернутися до наступальних дій аж до перерізання "сухопутного коридору" до Криму. Таку думку в коментарі "Фокусу" висловив полковник запасу ЗСУ, військовий експерт Петро Черник.

За його словами, "реальний бойовий сценарій" передбачає відновлення спроб пробитися через "лінію Суровікіна" - ешелоновану систему російської оборони на окупованому півдні. Черник вважає, що у ЗСУ знову з'явиться мета вийти на Мелітополь і розташований на південь від нього Молочний Лиман.

"ЗСУ можуть перерізати сухопутний коридор до Криму і обвалити південний плацдарм. Після успіхів на півдні треба подивитися і зрозуміти, яке буде наступне тактичне завдання", - прогнозує аналітик.

Щодо планів ворога, то Черник очікує подальших спроб вийти на адмінмежі Донецької та Луганської областей. Першочерговою метою окупантів тут є місто Часів Яр.

Аналітик зазначає, що ситуація на полі бою залежатиме від фактичних обсягів постачання західної зброї Україні.

Україна очікує відновлення поставок зброї зі США

Як писав УНІАН, у суботу нижня палата Конгресу США схвалила 60-мільярдний пакет допомоги Україні. Сьогодні за нього має проголосувати Верхня палата. За даними Politico, у першій партії зброї, яку отримає Україна, буде артилерія, засоби протиповітряної оборони та бронетехніка.

Також ми розповідали, що більша частина зброї, яку очікують до постачання в першу чергу, вже перебуває на складах у Німеччині та Польщі - щоб передати її оперативніше.

Вас також можуть зацікавити новини: