Путін не хоче справедливого миру, - Фейгін / скріншот

Диктатор РФ Володимир Путін не давав жодних сигналів до миру з Україною, а навпаки, намагався нав’язати їй свої умови, які передбачають втрату суверенітету і територіальної цілісності.

Про це в ефірі каналу "Еспресо" заявив російський опозиціонер Марк Фейгін. За його словами, під час виступу на G-20 Путін не надіслав жодного сигналу про мир. Навпаки, він говорив тільки щось у стилі "нумо домовлятися на тих умовах, які ми пропонуємо".

"Головне, центральне питання цих умов – навіть не ділення 80:20 території України (20 – геополітичні реалії, ми їх окупували, ми провели там референдум і приєднали до Росії), а насамперед нейтральний статус України, недопущення вступу в НАТО, взагалі інтеграції в західну спільноту України, зависання її в положенні, в якому вона була практично всі 30 років, якщо чесно", – вважає Фейгін.

Відео дня

Публіцист впевнений, що наміри в Путіна не змінилися - він так само вважає, що рано чи пізно зможе окупувати всю Україну.

"У своєму виступі на G-20, пам’ятаєте, він сказав, що шкодує щодо трагедії дітей на Близькому Сході, в секторі Гази. Але про дітей у Бучі, Маріуполі чи іншому місці він не шкодує, наприклад. А там в рази більше загинуло дітей від його рук – не від чиїхось, саме від нього. Тобто він, безумовно, майстер такої єзуїтської риторики. Йому пишуть ці тексти, звісно, але вони саме це мають на увазі: на тлі трагедії в Газі – як він каже, кулаки стискаються, ще щось у нього стискається, – в Україні ніяка не трагедія, не перебільшуйте, мовляв. Те, що він війною називає, – так собі він це може дозволити – не СВО, не військовим конфліктом чи ще якимсь терміном позначати, а казати, як є, – адже це справді війна",  – пояснив опозиціонер.

За його словами, словам диктатора не варто надавати сенси. Він прагне територіальних поступок та відмови від НАТО.

"А сенс лише один: нумо вести переговори, поступіться мені, віддайте мені, але насамперед, окрім території та демілітаризації, зрозуміло, скорочення армії України, вивід усіх озброєнь, туди скерованих, забороніть Україні вступати в НАТО, відкиньте цю перспективу назавжди тощо. І треба сказати, якщо до цього Захід це активно спростовував й активно діяв у напрямі того, що все ж таки Україну треба прийняти до НАТО, то тепер виникло деяке коливання", - додав Фейгін.

Переговори з РФ - останні новини

22 листопада під час виступу на саміті G20 лідер РФ Володимир Путін заговорив про "мирні переговори" з Україною. Він заявив, що ніколи не відмовлявся від діалогу з Києвом і уточнив, що саме українська влада підписав указ, яким забороняється "говорити з Росією".

При цьому Путін назвав агресію військ РФ проти України "трагедією" і натякнув, що потрібно шукати шляхи для завершення війни.  

Вас також можуть зацікавити новини: