"Злиття" у мережу відомостей про роздачу повісток: адвокат попередив про суворе покарання

За поширення важливої інформації про роздачу повісток загрожує до восьми років позбавлення волі, підкреслив експерт.

Інформація про вручення повістки, розповсюджена у мережі, автору може серйозно "вилізти боком".

В Україні передбачена кримінальна відповідальність за розповсюдження в Instagram, Facebook чи Telegram заборонених відомостей, розповів адвокат Роман Ухов в інтерв’ю "Суспільному".

"За що саме передбачена відповідальність?.. Якщо ви на цій сторінці розповсюджуєте інформацію, що здійснюються певні мобілізаційні заходи, якщо ви точно вказуєте, що в якомусь районі Дніпра здійснюється вручення повісток, якщо це супроводжується певними відеофайлами супроводжується, фотографіями з конкретизацією місця…", - зазначив експерт.

За словами Ухова, правоохоронці такі дії розцінюють як перешкоджання діям Збройних сил України. "За це передбачена кримінальна відповідальність від п'яти до восьми років позбавлення волі. Ця категорія злочинів є тяжкою, вона належати до злочинів проти держави. Відповідальність є дуже суворою", - підкреслив співбесідник.

Новий закон про мобілізацію - сьогодні це варто знати

Наприкінці 2023 року уряд подав у Верховну Раду проект закону, яким передбачалося посилення мобілізаційних заходів та "закручування гайок" ухилянтам. Пізніше виявилося, що у документі є багато спірних моментів, і Кабмін його відкликав з парламенту 11 січня. В той же день стало відомо, що українське Міністерство оборони вже підготувало нову редакцію проекту закону.

За словами командира батальйону 5-ї Окремої штурмової бригади ЗСУ Олексія Тарасенка, в нашій державі потрібно покращити мобілізацію, оскільки армії потрібні молоді солдати.

Вас також можуть зацікавити новини: