Росіяни знову атакують Україну дронами-камікадзе / фото ua.depositphotos.com

Кілька груп російських ударних безпілотників залетіли на територію України і рухаються по декількох траекторіях.

Як повідомили Повітряні сили, БПЛА почали фіксувати на території України о 18:37. О 19:26 стало відомо, що групи ударних БПЛА з Дніпропетровської області заходять у повітряний простір Полтавщини, курс - північно-західний, ще кілька груп летять у Дніпропетровській області.

"Полтавська, Кіровоградська, Харківська області - загроза ударних БПЛА", - попередили в Повітряних силах.

Відео дня

Ще кілька груп знаходили в Херсонській та Миколаївській областях, курс - західний/північно-західний.

Станом на 19:51 рух ударних дронів виглядав так: у Кіровоградській області - у напрямку Черкаської області; у Миколаївській області - у напрямку Кіровоградщини та Одеської області; у Полтавській та Дніпропетровській областях - курс північно-західний.

О 20:32 рух ударних БпЛА такий: 1. З Одеської області-північним/північно-західним курсом. 2. З Кіровоградської області в напрямку Черкаської області. 3. З Черкаської області через Переяслав у напрямку Київської області.

Через деякий час в повітряних силах закликали жителів Черкас знаходиться в укриттях, оскільки дрони зафіксовані в районі міста.

О 20:58 Рух ударних БпЛА: 1. У Вінницькій області (Ладижин/Тульчин) в північно західному напрямку. 2. У Київській області (Біла Церква) в західному напрямку. 3. Ще групи ударних БпЛА прямує з Херсонської в напрямку Миколаївської області.

О 21:01 в Київській ОВА повідомили, що у повітряному просторі зафіксовано БпЛА. Сили ППО працюють по цілях.

"Перебувайте в укриттях та інших безпечних місцях під час сигналу повітряної тривоги. Дотримуйтеся інформаційної тиші – не фіксуйте та не викладайте в мережу роботу наших захисників", - закликали в ОВА.

О 21:30 Повітряні сили повідомили, що рух ударних БпЛА є таким: 1. Групи ударних БпЛА з Херсонської  прослідували через Миколаївську в напрямку Кіровоградської області. 2. Декілька груп з північної та південної сторони Вінницької області полетіли в напрямку Хмельниччини.

О 21:38 у Києві оголошено повітряну тривогу.

О 22:02 в столиці було оголошено відбій повітряної тривоги.

О 22:04 в Повітряних силах повідомили, що рух ударних БпЛА такий: 1. Декілька груп на межі Кіровоградської та Миколаївської області в північно-західному напрямку. 2. БпЛА з Вінницької області в напрямку Старокостянтинова.

О 22:10 у Хмельницькій області пролунали вибухи, повідомляє "Суспільне". 

О 23:02 у Повітряних силах повідомили про фіксацію ударні БпЛА типу "Shahed" у Вінницькій області курсом на Хмельниччину.

О 00:03 в небі над Україною фіксували отанні декілька "шахедів". Дрони прямували курсом на Старокостянтинів.

Тривогу станом на цю мить оголошено лише на Хмельниччині.

Найбільша атака дронів на Україну 

У ніч на 25 листопада окупанти знову атакували Україну за допомогою БПЛА. Дрони з'явилися на нашій території близько 3 ночі, а вже через годину почала працювати ППО. Вдень президент України Володимир Зеленський відреагував на масовану атаку "шахедів". "Понад 70 "шахедів" у ніч на день пам'яті жертв Голодомору - геноциду. Свідомий терор. Саме в цей час. Керівництво Росії пишається тим, що може вбивати. Наші воїни збили більшість дронів. На жаль, не всі. Але працюємо далі, щоб посилити нашу ППО", - підкреслив Зеленський.

Вас також можуть зацікавити новини: