Данілов пояснив причину частих тривог в Україні останніми днями / фото УНІАН

Останніми днями в Україні по декілька разів на добу оголошують масштабну повітряну тривогу, здебільшого повʼязану зі злетом винищувачів МіГ-31К. Секретар Ради національної безпеки і Оборони Олексій Данілов заявив, що це своєрідна "тактика" Росії, якою ворог хоче залякати українців. 

В ефірі "24 каналу" він зазначив, що країна-агресорка у цій війні не гребує нічим. Також Данілов пояснив, від чого в цьому випадку залежить тривалість тривоги.

"Коли злітають ті чи інші літаки, наші військові в дуже короткий час розуміють: це справжні, чи це перевірка нашої ППО. Якщо ми впевнені у безпеці, то повітряна тривога прибирається з ефіру", – заявив він. 

Відео дня

При цьому, Данілов наголосив на необхідності дослухатися до повітряних тривог та у разі загрози перебувати в укриттях.

"Ми витримаємо все, що вони на сьогоднішній день собі вигадали. Ми країна незламних людей і країна, яка обов’язково буде переможницею", – додав секретар РНБО.

Масштабні тривоги в Україні

14 і 15 березня в Україні протягом дня лунали декілька масштабних повітряних тривог. Через підняття в небо ворожої авіації "червоніли" всі регіони. 

Здебільшого ці тривоги повʼязані зі злетом російського винищувача МіГ-31К, який є потенційним носієм ракет "Кинджал", проти яких у ППО України поки засобів немає. У Повітряних силах заявили, що 14 березня тривоги були повʼязані не тільки з цим, а також з активністю тактичної авіації РФ та загрозою застосування ОТРК наземного базування.

Водночас військовий експерт Олександр Мусієнко пояснює часті повітряні тривоги психологічним аспектом. За його словами, ворог хоче постійно тримати українців у напрузі. Крім того, так РФ веде розвідку з метою виявлення радарів української ППО.

Вас також можуть зацікавити новини: