На частині території Запорізької області йде позиційна війна, стверджує Олександр Коваленко / колаж УНІАН з фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха й скріншоту

Повномасштабна війна в Україні проти росіян на Запорізькому напрямку зараз позиційна.

На частині території Запорізької області є бойові "гойдалки", які переважно на користь українських воїнів, розповів військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в інтерв'ю TSN.ua.

"Якщо ми беремо Запорізьку область - то це саме той плацдарм, який можна описати позиційною війною. Саме ось по факту. Такими характеристиками - те, про що і говорив Валерій Залужний (головнокомандувач Збройних сил України, - Ред.). Просування невелике - 50-100 метрів на день, на декілька позицій, воно є. Іноді вони (вороги, - Ред.) намагаються просуватися, такі гойдалки", - зазначив експерт.

Відео дня

За словами оглядача, причини стагнації Залужний досить влучно описав у статті для журналу The Economist.

Важливі новини України про війну - зараз це варто знати

На початку листопада у виданні The Economist вийшла стаття Валерія Залужного, у якій йшлося про те, що війна проти російських загарбників стає позиційною.

Головнокомандувач ЗСУ зазначав, що нашим захисникам для виходу з такого типу протистояння необхідна, у тому числі авіація, оскільки для проведення наземних операцій треба контролювати небо.

Довідка УНІАН. Позиційна війна - це форма конфлікту, під час якого сторони фіксують свої позиції, і йде боротьба з невеликими територіальними змінами. Основна риса позиційної війни полягає в тому, що обидві сторони утримуються від активних рухів, намагаючись змусити супротивника вступити в бій на вигідних для них умовах. Така форма конфлікту можуть тривати довго і вимагає від сторін великих зусиль для досягнення стратегічних цілей.

Вас також можуть зацікавити новини: